25/01/2023 25/01/2023 Με αφορμή τους πρόσφατους μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Καλιφόρνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος εξέδωσε μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για ειδήσεις που «έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες στον κόσμο μας». Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στις αρχές «που θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 23:53

O Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για τους μαζικούς πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για τους μαζικούς πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια

Με αφορμή τους πρόσφατους μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Καλιφόρνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος εξέδωσε μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για ειδήσεις που «έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες στον κόσμο μας».

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Επίσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στις αρχές «που θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για την προστασία των άλλων και για τους πρώτους που σπεύσανε να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν για να παρέχουν σωτήρια φροντίδα σε όλους τους πληγέντες».

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος καλεί κλήρο και λαό να προσεύχονται για την «ειρήνη του σύμπαντος κόσμου», να είναι σε εγρήγορση, να έχουν επίγνωση του περιβάλλοντος τους, να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές και να φοράνε πάντα τον Σταυρό του Χριστού για την προστασία τους.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου:

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

«Καὶ οὐκ ἀκουσθήσεται ἔτι ἀδικία ἐν τῇ γῇ σου, οὐδὲ σύντριμμα οὐδὲ ταλαιπωρία ἐν τοῖς ὁρίοις σου, ἀλλὰ κληθήσεται Σωτήριον τὰ τείχη σου, καὶ αἱ πύλαι σου Γλύμμα.»

Ησαΐας (60:18)

Είτε τυχαίες ενέργειες βίας είτε στοχευμένες επιθέσεις, οι ειδήσεις για μαζικούς πυροβολισμούς έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες στον κόσμο μας. Τις τελευταίες ημέρες, δύο τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν στην Καλιφόρνια, ένα στο Μόντερεϊ Παρκ που στοίχισε τη ζωή σε έντεκα (11) ανθρώπους και ένα στο Χαφ Μουν Μπέι όπου έχασαν τη ζωή τους επτά (7) άνθρωποι. Δυστυχώς, αυτοί είναι μόνο δύο από τους τριάντα εννέα (39) μαζικούς πυροβολισμούς που έχουν σημειωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσευχόμαστε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών των αθώων θυμάτων και για την παρηγοριά και την ειρήνη του Κυρίου σε όλους όσους θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Ευχαριστούμε επίσης τις αρχές επιβολής του νόμου που θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για την προστασία των άλλων και για τους πρώτους που σπεύσανε να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν για να παρέχουν σωτήρια φροντίδα σε όλους τους πληγέντες.

Να είστε ένθερμοι στις προσευχές σας για την «ειρήνη του σύμπαντος κόσμου» όπως κάνουμε σε κάθε Θεία Λειτουργία, ας είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε επίγνωση του περιβάλλοντος μας, να αναφέρουμε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές και να φοράμε πάντα τον Σταυρό του Χριστού για να μας προστατεύει.

Μετά εν Χριστώ αγάπης,
+ Γ Ε Ρ Α Σ Ι Μ Ο Σ
Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Αμερικής Ελπιδοφόρος για τους μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων