12/11/2021 12/11/2021 Να υπερβούν τις υπάρχουσες διαφωνίες, ώστε να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επερχόμενη Πανομογενειακή Παρέλαση του 2022 για την Ελληνική Ανεξαρτησία ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης  Χθες, 11 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος όλων των εμπλεκομένων πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 8:41

Πανομογενειακή Παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Διαδώστε:
Πανομογενειακή Παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Να υπερβούν τις υπάρχουσες διαφωνίες, ώστε να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επερχόμενη Πανομογενειακή Παρέλαση του 2022 για την Ελληνική Ανεξαρτησία ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης 

Χθες, 11 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος όλων των εμπλεκομένων πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης για την ειρηνική επίλυση των ανακυψάντων προβλημάτων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τους προσκάλεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μετά από ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους παρόντες εκπροσώπους να υπερβούν τις υπάρχουσες διαφωνίες, ώστε να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επερχόμενη Πανομογενειακή Παρέλαση του 2022 για την Ελληνική Ανεξαρτησία, κατά την οποία εορτάζονται η κατακλείδα των 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και η εκατονταετηρίδα της ΑΧΕΠΑ. Ο Σεβασμιώτατος έκανε τις εξής προτάσεις, οι οποίες και έγιναν ομοφώνως αποδεκτές:

  • Τη σύσταση Επιτροπής Παρελάσεως με την εκπροσώπηση όλων των πλευρών, και συμφώνως προς τους Ειδικούς Κανονισμούς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, η οποία θα έχει ως αποστολή την επιτυχή οργάνωση της Εθνικής Παρελάσεως του 2022 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.
  • Ο κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, να ηγηθεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και υπεύθυνος για τη σύνθεση της επιτροπής, η οποία θα επωμιστεί την ευθύνη του σχεδιασμού και της οργανώσεως της Παρελάσεως του 2022.
  • Όλες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρελάσεως θα λάβουν χώρα στο «Σταθάκειον Κέντρον» της Αστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων