28/01/2023 04/02/2023 Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Γεώργιος Παρσένιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση μετά από διετή θητεία, επικαλούμενος λόγους υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής. Η παραίτηση του θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου 2023. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σχολής, «o π. Γεώργιος θα συνεχίσει ως Καθηγητής του...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 22:43

Παραιτήθηκε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Γεώργιος Παρσένιος

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Γεώργιος Παρσένιος

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Γεώργιος Παρσένιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση μετά από διετή θητεία, επικαλούμενος λόγους υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής. Η παραίτηση του θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σχολής, «o π. Γεώργιος θα συνεχίσει ως Καθηγητής του μαθήματος της Καινής Διαθήκης και θα συνεχίσει να συνεισφέρει τα μοναδικά του ταλέντα για την πρόοδο του ιδρύματος μέσω της διδασκαλίας, των ακαδημαϊκών γνώσεων και της υπηρεσίας του. Η επίσημη έρευνα για τον διορισμό του επόμενου Κοσμήτορα θα ξεκινήσει αμέσως με ανακοινώσεις σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να προσελκυστούν οι πλέον εξαίρετοι υποψήφιοι οι οποίοι θα οικοδομήσουν πάνω στο έργο του π. Γεωργίου το οποίο μόλις είχε ξεκινήσει».

Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται ένας μικρός απολογισμός της θητείας του π. Γεωργίου, ο οποίος, όπως αναφέρεται, ηγήθηκε κρίσιμων και σημαντικών πρωτοβουλιών στη Σχολή, συμπεριλαμβανομένης της επαναξιολόγησης και αναδιομόρφωσης του προγράμματος Master of Divinity. «Κυρίως ο π. Γεώργιος υπηρέτησε ως ένα εξαιρετικό πρότυπο για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό, τόσο στον ποιμαντικό όσο και στον ακαδημαϊκό του ρόλο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του, ο π. Γεώργιος Παρσένιος εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεχίσει από τη θέση του Κοσμήτορα και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την ευκαιρία που του δόθηκε να υπηρετήσει τους φοιτητές της Σχολής.

«Λυπάμαι βαθύτατα που η κατάσταση της υγείας μου με εμποδίζει να συνεχίσω τον ρόλο μου ως Κοσμήτορας, αλλά είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω τους φοιτητές του Τιμίου Σταυρού και ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο για την ευλογία του να το κάνω. Εύχομαι προσευχόμενος τα καλύτερα στα μέλη του διδακτικού προσωπικού, στη Δρ Δημητρούλια και στον κ. Καντώνη καθώς συνεχίζουν να ηγούνται της αγαπημένης μας ιερατικής σχολής», αναφέρεται στη δήλωση του π. Γεωργίου.

Ακόμα, στο ανακοινωθέν εμπεριέχονται δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, του Προέδρου της Σχολής Γεωργίου Καντώνη, της Αντιπροέδρου των Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νταϊάνα Δημητρούλια, που πλέκουν το εγκώμιο του π. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε:

«Με λύπη έμαθα από τον π. Γεώργιο για τις προσωπικές του ανησυχίες για την υγεία. Δυστυχώς, αυτό καθιστά αναγκαία την απομάκρυνση του από τα καθήκοντά του ως Κοσμήτορας του Τιμίου Σταυρού – θέση που υπηρέτησε με απόλυτη αξιοπρέπεια και σεβασμό για δύο χρόνια, τόσο ως κληρικός όσο και ως διακεκριμένος ακαδημαϊκός και Καθηγητής της Καινής Διαθήκης. Ωστόσο, αυτή είναι η καταλληλότερη απόφαση αυτή τη στιγμή για την προστασία της υγείας του και το γενικότερο όφελος της οικογένειάς του. Καθώς θα συνεχίζει να διδάσκει στη Σχολή μας και να εμποτίζει το νου των μελλοντικών κληρικών μας με τις ιερές διδασκαλίες της Ορθόδοξης πίστης μας, προσεύχομαι να ενισχύεται πάντα άνωθεν από τον Κύριο για να επιτελεί αυτό το ευγενές έργο πάντα με υγεία και δύναμη.»

Ερωτηθείς για την παραίτηση, ο Πρόεδρος της Σχολής Γεώργιος Καντώνης ανέφερε: «Τα προσόντα του π. Γεωργίου τον κατέστησαν πραγματικά ξεχωριστό για τον ρόλο – ακαδημαϊκά, ποιμαντικά και προσωπικά. Η αντικατάστασή του θα είναι δύσκολη.»

Η Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Δρ. Νταϊάνα Δημητρούλια ανέφερε: «Ο π. Γεώργιος συνέβαλε καθοριστικά στην εισαγωγή της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού σε μια νέα εποχή και θα τιμούμε πάντα τη συνεισφορά του. Είναι ένας ακαδημαϊκός παγκοσμίου επιπέδου, ένας εξαιρετικός ιερέας και ένας πραγματικός εξυπηρετικός ηγέτης των συναδέλφων του. Η αποχώρησή του από τον ρόλο του Κοσμήτορα θα φέρει νέες προκλήσεις, τις οποίες ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί του ως μέλος του διακεκριμένου διδακτικού προσωπικού μας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων