14/01/2022 14/01/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο νέο πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον δε πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Βίλη Πρωτοσύγκελο της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης. Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ήταν μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η ιερατεία του οποίου σημαδεύτηκε από τη συρρίκνωση τόσο της...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 21:41

Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος

Διαδώστε:
Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο νέο πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον δε πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Βίλη Πρωτοσύγκελο της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ήταν μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η ιερατεία του οποίου σημαδεύτηκε από τη συρρίκνωση τόσο της κοινότητας, όσο και του Ελληνικού Σχολείου, ενώ πρωτοστάτησε με τη συνεργία κάποιων μελών του συμβουλίου στην απόρριψη της οικονομικής χορηγίας των είκοσι πέντε εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το σχολείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος προορίζει και αυτόν για Επίσκοπο, όπως τεχνηέντως εξήγγειλε σε επίσκεψή του στον Καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου. Ο νέος πρωτοσύγκελος θα έχει ως βοηθό του στην Αρχιεπισκοπή τον αδελφό του ιερέα Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, ο οποίος ήδη υπηρετεί στο γραφείο της πρωτοσυγκελίας.

Ο μέχρι τώρα πρωτοσύγκελος πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας διορίσθηκε στην προϊσταμενία του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Σημειώνεται ότι πρώτη φορά διορίζεται πρωτοσύγκελος της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, ενώ ο π. Βίλης θα εξακολουθήσει στην προϊσταμενία της κοινότητας του Ράι.

 

Πηγή Εθνικός Κήρυξ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων