24/04/2019 24/04/2019 Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Ορθόδοξο Κολέγιο στο Μπρούκλιν, αναφέρεται σε εκτενές της δημοσίευμα η Boston Globe, με τίτλο “Η Πολιτεία προειδοποιεί το Ελληνικό Κολέγιο και τη Σχολή του Τιμίου Σταυρού για τεράστιες οικονομικές προκλήσεις”. Τα άρθρο κάνει αναφορά σε επιστολή που απέστειλε η πολιτεία της Μασαχουσέτης με την οποία της...
24 Απριλίου, 2019 - 10:13

Προβλήματα στη Θεολογική Σχολή του Μπρούκλιν

Διαδώστε:
Προβλήματα στη Θεολογική Σχολή του Μπρούκλιν

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Ορθόδοξο Κολέγιο στο Μπρούκλιν, αναφέρεται σε εκτενές της δημοσίευμα η Boston Globe, με τίτλο “Η Πολιτεία προειδοποιεί το Ελληνικό Κολέγιο και τη Σχολή του Τιμίου Σταυρού για τεράστιες οικονομικές προκλήσεις”.

Τα άρθρο κάνει αναφορά σε επιστολή που απέστειλε η πολιτεία της Μασαχουσέτης με την οποία της ζητεί εξηγήσεις για την πορεία της Σχολής αναφορικά με τον αριθμό των φοιτητών, αλλά και την οικονομική της θέση.

Σύμφωνα με την επιστολή ο Επίτροπος Ανώτατης Παιδείας Κάρλος Ε. Σαντιάγο αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να διακόψει τις επιχορηγήσεις προς τη Σχολή.

“Το Ελληνικό Κολέγιο είναι μεταξύ ενός πλήθους μικρών ιδιωτικών Σχολείων στη Νέα Αγγλία τα οποία αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικώς. Βασίζονται κατά πολύ στα δίδακτρα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν μειώνονται οι εγγραφές” γράφει το δημοσίευμα.

Επίσης, δημοσιεύεται δήλωση που έστειλε ο προσωρινός πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Σχολής Μητροπολίτης Μεθόδιος προς την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης Νέας Αγγλίας (New England Commission of Higher Learning) στην οποία υποστηρίζει ότι «το Σχολείο συνεργάζεται με εκείνους που χορηγούν την πιστοποίηση (accreditors) προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων