26/05/2021 26/05/2021 Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής στη Βοστώνη θα τελεστεί, με την ευλογία του Oικουμενικού Πατράρχου, από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο η εις Eπίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα. Υπενθυμίζεται ότι προτάσει της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ....
26 Μαΐου, 2021 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 9:59

Στις 5 Ιουνίου στη Βοστώνη η χειροτονία του Επισκόπου Ναζιανζού

Διαδώστε:
Στις 5 Ιουνίου στη Βοστώνη η χειροτονία του Επισκόπου Ναζιανζού

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής στη Βοστώνη θα τελεστεί, με την ευλογία του Oικουμενικού Πατράρχου, από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο η εις Eπίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα.

Υπενθυμίζεται ότι προτάσει της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο σε Βοηθό Αυτού Επίσκοπο με τον τίτλο της Επισκοπής Ναζιανού.

Ο Πατριάρχης έθεσε τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, προκειμένου να συνεχίσει την διακονία του στην Αμερική ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ως Πνευματικός Σύμβουλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων