13/05/2022 13/05/2022 Συνάντηση με τον Έλληνα Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο κ. Αμυράς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο το 17ου Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Εγκύκλιος...
13 Μαΐου, 2022 - 10:05

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς

Συνάντηση με τον Έλληνα Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Αμυράς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο το 17ου Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εγκύκλιος για την Κυριακή ΑΧΕΠΑ

Αναφορές στους εορτασμούς της Εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κάνει στην Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την Κυριακή ΑΧΕΠΑ που θα εορταστεί την προσεχή Κυριακή, 15 Μαϊου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Προς τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες, τους Σεβασμιωτάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Ενοριακών Συμβουλίων των Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων, τους Σεβασμιώτατους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μέλη της Ηγεσίας 100, Ημέρα, Απόγευμα και Εκκλησιαστικά Σχολεία, Φιλόπτωχοι Αδελφότητες, Νεολαία, Ελληνικοί Οργανισμοί και όλη η Ελληνορθόδοξη Οικογένεια στην Αμερική:

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές εν Αναστάντα Χριστού,

Χριστὸς Ἀνέστη! Χριστός Ανέστη!

Μαζί με όλα τα πνευματικά τέκνα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, απευθύνω τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μας στην Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση με την ευκαιρία του ετήσιου εορτασμού της Εκκλησίας μας της Κυριακής AHEPA. Αυτό το έτος 2022 έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ΑΧΕΠΑ όσο και για την Αρχιεπισκοπή γιατί σηματοδοτεί τους Εορτασμούς της Εκατονταετηρίδας μας. Το γεγονός αυτό και μόνο μιλά για τις βαθιές συνδέσεις και συνέργειες μεταξύ αυτών των δύο πυλώνων της Ομογένειας.

Ενθαρρύνω κάθε ενορία σε όλη τη χώρα μας να κάνει χαρούμενες και, όντως, ταιριαστές, εκδηλώσεις του τοπικού τους κεφαλαίου AHEPA. Είμαστε μία Εκκλησία, ένα Σώμα στον Αναστημένο Κύριο, και είμαστε μία οικογένεια. Η ΑΧΕΠΑ είναι με την Αρχιεπισκοπή μας σε κάθε βήμα εδώ και εκατό χρόνια.

Επομένως, ας προσευχηθούμε όλοι για την οικογένειά μας ΑΧΕΠΑ και ας τους ευχηθούμε υγεία, επιτυχία και ευημερία, καθώς και άλλα εκατό χρόνια εκπαιδευτικών και προοδευτικών προσπαθειών που εμπλουτίζουν τις ζωές των κοινοτήτων μας και της χώρας μας.

Με πατρική αγάπη στον Αναστημένο Κύριο,

† ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων