02/06/2019 02/06/2019 Ήταν πρωτοφανής η παρουσία του κόσμου στο συλλείτουργο που τελέσθηκε Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα. Της ακολουθίας του Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ανέων κ. Μακάριος, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και...
02 Ιουνίου, 2019 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2019 - 18:22

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Συγκινητικές στιγμές στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Συγκινητικές στιγμές στη Νέα Ιωνία

Ήταν πρωτοφανής η παρουσία του κόσμου στο συλλείτουργο που τελέσθηκε Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα. Της ακολουθίας του Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ανέων κ. Μακάριος, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Συλλειτούργησε επίσης και ο π. Άλεξ Καρλούτσος από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου βρέθηκε εκεί με την οικογένειά του λόγω και της ιδιαίτερης εκτίμησης που τρέφει στο πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ Γαβριήλ του οποίου και η πρόταση ήταν να προεξάρχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος στην σημερινή λειτουργία .

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

 

Ο οικείος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δώρισε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας , την οποία  έφεραν οι Μικρασιάτες από τις πατρογονικές τους εστίες στην Νέα Ιωνία.

Αφού αναφέρθηκε  στο έργο που έχει προσφέρει ως τώρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθοδοξία. του ευχήθηκε να είναι άξιος στη νέα του διακονία, δηλώνοντας ότι θα είναι πάντα δίπλα του αδελφικά. Μάλιστα ο κ Γαβριήλ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου που ήταν εντυπωσιακή αλλά και στον χαρακτήρα της περιοχής της νέας Ιωνίας που είναι προσφυγικός και θυμίζει πολλά και στο νέο Αρχιεπίσκοπο που όλα αυτά τα χρόνια ως Μητροπολίτης Προύσας πάσχισε για τις εκκλησίες στην Προποντίδα και τις χαμένες πατρίδες.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνέχεια μίλησε για τους δυνατούς δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τις υπόλοιπες Εκκλησίες και το ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερική.

Ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την φιλοξενία και αναφέρθηκε και στους προσωπικούς δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ήταν διάκοι τονίζοντας ότι αυτή η δυνατή φιλία συνεχίζεται και τώρα.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. Ελπιδοφόρου:

“Ρόλος της Εκκλησίας είναι να ενώνει τους πάντες και να οδηγεί την πατρίδα εκεί που της αξίζει”.

“Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου να μας βρουν όλους ενωμένους γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο”.

“Είμαι πολύ περήφανος για το ποίμνιο που μου παρέδωσε ο Πατριάρχης”.

“Η ομογένεια της Αμερικής έχει ένα ισχυρό λόμπυ. Έχουν λεφτά και τα δίνουν”.

“Υποκλίνομαι στην προσωπικότητα του προκατόχου μου και με ευλάβεια και δέος πορεύομαι για να αναλάβω αυτή την σκυτάλη”.

 

 

Επίσης, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, των μικρασιατικών σωματείων και ευχήθηκε οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο να βρουν και πάλι την Ελλάδα ενωμένη. Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ισχυρή ομογένεια της Αμερικής στην οποία υπολογίζει πολύ ότι θα προσφέρει τα μέγιστα για τη στήριξη της διακονίας του εκεί.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ασπάστηκε προσωπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ Μπόλαρης.

Την Θεία λειτουργία θα παρακολουθήσετε στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία στη συνέχεια

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Τεχνική κάλυψη :

Ηρακλής Βάγιας  καμερα 

Βαγγέλης Καρπαθάκης φωτορεπορτάζ 

Νίκος Οικονόμου ήχος 

Δημήτρης Νομικός κάμερα 

όλο το υλικό θα δείτε σε βίντεο από τις σελίδες μας 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων