26/01/2023 27/01/2023 Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πατριαρχικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Αντωνίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 13:23

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πατριαρχικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Αντωνίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις προσδοκίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τις κοινές ανησυχίες τους αναφορικά με την μαρτυρία της πίστης στην κοσμική κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος συνοδευόταν από τoν Αρχιμανδρίτη Τζέρεμι Ντέιβις, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής, τον Πρωθιερέα Θωμά Ζάιν και τον Ιερομόναχο Πορφύριο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καζαριάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην τελική ευθεία η εκλογή νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Διορισμός Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Ι.Μ. Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

(Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων