Αρχιεπισκοπή Αμερικής
31 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Δήμαρχο Θέρμου

Διαδώστε:

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο του Ελληνισμού των Η.Π.Α. στην υποστήριξη των εθνικών θεμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε για την συνεργασία του με πολλούς Θερμίους που ζουν στις Η.Π.Α. και όχι μόνο, για την σχέση του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελβετίας κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου, καταγόμενο από το Θέρμο, καθώς και τον ρόλο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις δράσεις του στις Η.Π.Α.. Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον ενθουσιασμό του από την συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το προηγούμενο βράδυ στο Λευκό Οίκο.

Ο Δήμαρχος Θέρμου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το Θέρμο ως γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, για τον αρχαιολογικό χώρο, για την ιστορία της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας και την συμπολιτειακή μορφή του πολιτεύματος που ίσχυε, για τις επιγραφές περί διαιτησίας που εκτίθενται στο Μουσείο της πόλης, καθώς και για τις προσπάθειες του Δήμου για την ανάπτυξη, την προβολή και την εξωστρέφεια της περιοχής, μέσω και των Ελλήνων της διασποράς.

 

 

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρεται στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χαρακτηρίζοντας ως ≈κορυφαία στιγμή» τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποτελεί τον βραχίονα του αγώνα της χώρας μας, μαζί με τις ομογενειακές οργανώσεις, στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, απέναντι στα λόμπι της Τουρκίας, γεγονός που διαπιστώσαμε από την συνομιλία μας.

Υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών με την ευχή να βρεθούμε ξανά στο μέλλον, ενώ μας γνώρισε τους συνεργάτες του και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π. Αλέξανδρο που κατάγεται εκ μητρός (το γένος Βίτσα) από την Κοινότητα Πέρκου του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε θερμά και τους Ομογενείς κ.κ Bill Gournelos και Petros Gromitsaris που μας συνόδευσαν και μετείχαν στην σημαντική αυτή συνάντηση μου, ως Δημάρχου Θέρμου, καθώς και την εξαιρετική φίλη Xanthi Morfi για την προετοιμασία της επίσκεψης.

Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως Έλληνες και ως Θέρμιοι, αρκεί να βάζουμε μπροστά το κοινό εθνικό και τοπικό συμφέρον, μακριά από έριδες και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις.»

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Επίσκοπο Ευκαρπίας στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θέρμου

Διαδώστε: