25/06/2021 25/06/2021 Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και την προεδρία του κ. Μιχαήλ Ψάρρου. Η Συμβουλευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο μετά από οδηγία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να γίνει το σημαντικό πρώτο βήμα για τη δημιουργία του νέου χάρτη. Η Συμβουλευτική...
25 Ιουνίου, 2021 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 12:15

Συνεδρίασε η Επιτροπή για το Χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Επιτροπή για το Χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και την προεδρία του κ. Μιχαήλ Ψάρρου. Η Συμβουλευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο μετά από οδηγία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να γίνει το σημαντικό πρώτο βήμα για τη δημιουργία του νέου χάρτη.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα υποβάλει εισηγήσεις στη “Μικτή Επιτροπή” που συστάθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή η Μικτή Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής και εκπροσώπους της Μητέρας Εκκλησίας και θα είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη του νέου Χάρτη.

Στο διάστημα αυτό η Αρχιεπισκοπή συνεχίζει να λειτουργεί ως νομική οντότητα με βάση τους Κανονισμούς της.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή περιλαμβάνει Ιεράρχες και εκπροσώπους από κάθε Μητρόπολη που ορίζει ο αντίστοιχος Ιεράρχης. Περιλαμβάνει επίσης τους γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μέλη του Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής, εκπροσώπηση από τα θεσμικά όργανα της Αρχιεπισκόπης, μέλη του κλήρου, θεολόγους, ακαδημαϊκούς και άλλα επιφανείς μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων