28/09/2022 28/09/2022 Η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC) ανακοίνωσε ότι με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα παράσχει άμεση βοήθεια σε άτομα από την Ουκρανία, τα οποία θα λάβουν βοήθεια μέσω έξι επισκοπών της εν Ουκρανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όσο πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες, καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ η θέρμανση και τα ζεστά γεύματα κυρίως για όσους...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 13:06

Συνεργασία Αρχιεπισκοπής Αμερικής με IOCC για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Συνεργασία Αρχιεπισκοπής Αμερικής με IOCC για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC) ανακοίνωσε ότι με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα παράσχει άμεση βοήθεια σε άτομα από την Ουκρανία, τα οποία θα λάβουν βοήθεια μέσω έξι επισκοπών της εν Ουκρανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όσο πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες, καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ η θέρμανση και τα ζεστά γεύματα κυρίως για όσους έχασαν τα πάντα και για όσους είναι κοινωνικά ευάλωτοι.

Με χρηματοδότηση από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η IOCC θα εξοπλίσει τα εκκλησιαστικά και κοινοτικά κέντρα φιλοξενίας στην Ουκρανία με κρεβάτια, στρώματα, οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια, στεγνωτήρια και σόμπες. Επιπλέον, στις οικογένειες που έχασαν το προς το ζην τους, η IOCC θα παράσχει υλική βοήθεια, γεύματα, ποιμαντική και συμβουλευτική φροντίδα, ενώ σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρία θα παράσχει ζεστά γεύματα.

Η ανθρωπιστική δράση αναμένεται να προσεγγίσει πάνω από 30.000 άτομα. Σημειώνεται ότι η IOCC μεριμνά για τους Ουκρανούς από τον Μάρτιο, και διαθέτει προσωπικό στην Ρουμανία και στην Πολωνία.

«Καθώς τα καταφύγια στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις και τόσοι πολλοί εξακολουθούν να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο λαός του Χριστού καλείται να υπηρετήσει τους γείτονές μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. «Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε τις βασικές ανέσεις και αξιοπρέπεια σε τόσους πολλούς που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα».

Η IOCC από την έναρξή της το 1992, έχει προσφέρει πάνω από 771 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και βιώσιμης ανάπτυξης σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Σήμερα, η IOCC εφαρμόζει την τεχνογνωσία της στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντας βοήθεια με βάση αποκλειστικά την ανάγκη.

Φωτογραφία: Evgeniy Maloletka/AP Photo

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων