11/03/2019 11/03/2019 Το καθιερωμένο Γκαλά του Αρχιεπισκοπικού Ναού έγινε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Άπερ Ηστ Σάιντ, του Μανχάταν, ενώ πλήθος ιθυνόντων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας έδωσαν το παρόν. Το γκαλά στέγασε το ιστορικό και πολυτελές ξενοδοχείο, «The Pierre, A Taj Hotel, New York» πλησίον της πέμπτης λεωφόρου, στη μεγάλη αίθουσα χορού (Grand Ballroom), μια απο τις πιο...
11 Μαρτίου, 2019 - 14:46

Το 84ο Γκαλά του Αρχιεπισκοπικού Ναού στο Μανχάταν

Διαδώστε:
Το 84ο Γκαλά του Αρχιεπισκοπικού Ναού στο Μανχάταν

Το καθιερωμένο Γκαλά του Αρχιεπισκοπικού Ναού έγινε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Άπερ Ηστ Σάιντ, του Μανχάταν, ενώ πλήθος ιθυνόντων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας έδωσαν το παρόν. Το γκαλά στέγασε το ιστορικό και πολυτελές ξενοδοχείο, «The Pierre, A Taj Hotel, New York» πλησίον της πέμπτης λεωφόρου, στη μεγάλη αίθουσα χορού (Grand Ballroom), μια απο τις πιο περιζήτητες αίθουσες της Νέας Υόρκης, η οποία φιλοξενεί εκδηλώσεις, όπως γάμους υψηλής κοινωνίας, επώνυμες χοροεσπερίδες, επιδείξεις μόδας και εταιρικά συνέδρια.

Η βραδιά είχε διττό χαρακτήρα. Αφενός λειτούργησε ως έρανος για την συγκέντρωση χρημάτων αλλά επίσης τίμησε τον κ Στέφανο Τσερπέλη (Stephen Cherpelis) για το ανθρωπιστικό του έργο αλλά και την πολυετή προσφορά του προς την ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Καθεδρικού, κα Στέλλα Παντελίδη (Stella Pantelidis), είπε στον Εθνικό Κήρυκα σχετικά, « Καλώς ήρθατε στον ετήσιο έρανο (fundraiser), του Καθεδρικού, που φέτος διοργανώθηκε λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως. Τιμούμε απόψε, έναν πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό άνθρωπο, τον κ Στέφανο Τσερπέλη. Ο κ Τσερπέλης πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα γνωστός στην ελληνική κοινότητα, έχει συμμετάσχει ενεργά στο έργο, τόσο της Αρχιεπισκοπής, αλλά και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Η αγάπη του για την ορθοδοξία είναι ακλόνητη και θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Η κοινότητά μας έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον κ Τσερπέλη.»

Αναφορικά με την ελληνική κοινότητα η κα Παντελίδη έδωσε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, «Μπορεί όλοι μας να ανήκουμε σε διαφορετικούς οργανισμούς και φορείς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε όλοι μας μια οικογένεια. Οφείλουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο», και συμπλήρωσε, «Επίσης είναι καλό να θυμόμαστε τη διαρκή σχέση που έχουν όλοι οι έλληνες της Νέας Υόρκης με τον Καθεδρικό Ναό. Γι αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο τη στήριξη του Καθεδρικού αλλά και να προσπαθήσουμε επίσης να προσφέρουμε τη στήριξη μας». Η κ Παντελίδη ολοκλήρωσε τη δήλωσή της στον «Ε.Κ.» ,τονίζοντας τη σημασία που είχε η Παρασκευή, ως διεθνής ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα.

Ως οικοδεσπότες και τελετάρχες της βραδιάς λειτούργησαν ο δρ Γεώργιος Λιακέας και η σύζυγός του Νικόλ. Ο κ Λιακέας ζήτησε από όλους στην αίθουσα να εγερθούν κατά την είσοδο του Αρχιεπισκόπου κ Δημητρίου, και του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς κ Στέφανου Τσερπέλη. Ακολούθησαν η ομιλία της κ Παντελίδη, και η προσευχή του Αρχιεπισκόπου, ενώ αμέσως μετά το προσωπικό το ξενοδοχείου σέρβιρε τα ορεκτικά.

Μετά τη σύντομη ομιλία του αιδεσιμότατου π Ιωάννη Βλάχου, ο κ Τσερπέλης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του απο τα χέρια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ Δημητρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα που γέμισε από χειροκροτήματα. Εμφανώς συγκινημένος ο κ Στέφανος Τσερπέλης στο λόγο του απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και είπε, «Κυρία Χιώτη, την τιμή που μου γίνεται απόψε, την προσφέρω σε εσάς. Η αποψινή τιμητική διάκριση για μένα δεν είναι παρά μια πρόκληση για το μέλλον. Αγαπώ και προτείνω σε όλους σας να διαβάζετε τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου ‘Προς Εφεσίους’. Σε ένα σημείο ο Απόστολος Παύλος λέει ‘Θεού το δώρον, ουκ εξ έργων, ίνα μη τις καυχήσεται’. Έτσι κι εγώ δεν πρόκειται να καυχηθώ για αυτή την τιμή», και συμπλήρωσε, «στη Νέα Υόρκη υπάρχει μια οντότητα που για μένα είναι εφάμιλλη της αξίας της Αγίας Σοφίας και του Παρθενώνα και μας εμπνέει όλους. Και φυσικά αναφέρομαι στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν (Ground Zero). Αν αποτύχουμε να ξαναχτίσουμε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της γενιάς μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος, πήρε το λόγο αναφερόμενος στον κ Τσερπέλη, ως «‘Άρχοντα Στέφανο» και είπε, « Ο κ Τσερπέλης, δεν είναι μέλος μιας ενορίας αλλά έξι ενοριών. Ανάμεσα σε αυτές τις ενορίες είναι, ο Άγιος Νικόλαος του Φλάσινγκ, ο Άγιος Παύλος στο Χεμπστεντ, ο Τίμιος Σταυρός στο Γουαιτστοουν, η Ανάληψη στο Γουίνταμ και το εθνικό μας παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου. Για αυτό το λόγο έχει οριστεί και μέλος των διαχειριστών του Αγίου Νικολάου. Ο κ Τσερπέλης επίσης, είναι ένας δημιουργικός και επινοητικός άνθρωπος. Λόγω της αγάπης του για τα γράμματα θα μπορούσε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα, αλλά ακολούθησε το αμερικανικό όνειρο και έγινε εστιάτορας».

Τέλος ως προσωπικό δώρο, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, προσέφερε στον Στήβεν Τσερπέλη ένα Εκλογάδιο. Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και φαγητό ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Στην παρακείμενη αίθουσα δε, έλαβε χώρα ο χορός των νέων επαγγελματιών που διοργανώθηκε υπό την επιμέλεια της νεολαίας της Αγίας Τριάδας. Ο νεαρός δικηγόρος και οργανωτικό μέλος του χορού Γεώργιος Ζαπάντης, είπε στον «Ε.Κ.», «Είχαμε φέτος καταπληκτική συμμετοχή στο χορό των νέων επαγγελματιών.Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια εκπληκτική βραδιά για όλους, επιτυχημένη σύμφωνα με κάθε μέτρο».

Παρόντες στο γκαλά ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ Δημήτριος, η πρέσβης της μόνιμης αποστολής της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη Μαρία Θεοφίλη, ο πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ κ Κορνήλιος Κορνηλίου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ Κωνσταντίνος Κούτρας μετά της συζύγου του Ποπίτας, ο Αιδεσιμότατος Ιωάννης Βλάχος μετά της πρεσβυτέρας Τίνας Βλάχου, η σύζυγος του τιμώμενου κ Τσερπέλη, Αρετή Τσερπέλη, η Ελένη Χιώτη, η κα Στέλλα Παντελίδη, ο Γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης. Παρόντα ήταν επίσης μέλη του ιατρικού και δικηγορικού συλλόγου αλλά και του Ελληνικού εμπορικού επιμελητηρίου. Επίσης, ανάμεσα σε άλλους, παραβρέθηκαν οι δρ Γεώργιος και Μιράντα Κοφινά, ο δρ Μάρκος Κουτσός, η πρόεδρος της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, η Πολέτ Πούλου, ο Τζέιμς Ντε Μέτρο και ο Τζάστιν Μποζονέλης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων