15/03/2021 16/03/2021 Τις ευχές του για μια ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή εκφράζει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από το Φανάρι, όπου βρίσκεται από την Κυριακή 14/3/2021, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ του από Γαλλίας το ερχόμενο Σάββατο 20/3/2021. “Ευρισκόμενος στο Φανάρι με τον Πνευματικό Πατέρα όλων μας, τον...
15 Μαρτίου, 2021 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 3:05

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Ευλογημένη Τεσσαρακοστή σε όλους!”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Ευλογημένη Τεσσαρακοστή σε όλους!”

Τις ευχές του για μια ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή εκφράζει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από το Φανάρι, όπου βρίσκεται από την Κυριακή 14/3/2021, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ του από Γαλλίας το ερχόμενο Σάββατο 20/3/2021.

“Ευρισκόμενος στο Φανάρι με τον Πνευματικό Πατέρα όλων μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναλογίζομαι ότι το ταξίδι της Μ. Τεσσαρακοστής είναι γεμάτο πνευματική χαρά και ολοκληρώνεται με την επιστροφή στην οικία του Πατρός. Ευλογημένη Τεσσαρακοστή σε όλους!”, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος με σημερινό μήνυμα του (15/3) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ έχει ορισθεί να τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Χαλκηδόνος της οποίας θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού , Κωνσταντίνος Βλάσης.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίον θα έχει συνάντηση και συνεργασία για θέματα τα οποία αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναμένεται να βρεθεί στο νεκροταφείο όπου είναι ενταφιασμένος ο κατά σάρκα πατέρας του αείμνηστος Βασίλειος Λαμπρυνιάδης, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων