30/05/2020 31/05/2020 Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Εθνικό Ελληνορθόδοξο Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ημέρα της θλιβερής μνήμης της Αλώσεως της Πόλης από τους Οθωμανούς, παρουσίασαν ένα βίντεο μέσω του διαδικτύου για την Άλωση.  Η διαδικτυακή αυτή προβολή πραγματοποιήθηκε για τους πιστούς αντί της προγραμματισμένης από πολύ νωρίτερα εκδήλωσης που επρόκειτο να διεξαχθεί...
30 Μαΐου, 2020 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 0:00

Βίντεο για την Άλωση της Πόλης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Βίντεο για την Άλωση της Πόλης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Εθνικό Ελληνορθόδοξο Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ημέρα της θλιβερής μνήμης της Αλώσεως της Πόλης από τους Οθωμανούς, παρουσίασαν ένα βίντεο μέσω του διαδικτύου για την Άλωση. 

Η διαδικτυακή αυτή προβολή πραγματοποιήθηκε για τους πιστούς αντί της προγραμματισμένης από πολύ νωρίτερα εκδήλωσης που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Προσκύνημα και ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βίντεο υπό τον τίτλο “Αγία Σοφία – το Κόσμημα του Βυζαντίου” εστιάζει στην ιστορική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Παρουσιαστής είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος και περιλαμβάνει επίσης μουσικό θέμα από τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Επέτειος της Πτώσης της Κωνσταντινούπολης δεν θυμίζει μόνο την πτώση της πρωτεύουσας του Βυζαντίου στις 29 Μαΐου 1453 από τους Οθωμανούς που τελικά κατέλαβαν την “Βασίλισσα των Πόλεων” που ιδρύθηκε από τον Άγιο Κωνσταντίνο περίπου 11 αιώνες νωρίτερα – είναι επίσης μια γιορτή του βυζαντινού και του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Δημήτριος διορίστηκε Αρχιερατικός Προϊστάμενος του Εθνικού Ελληνορθοδόξου Προσκύνηματος του Αγίου Φωτίου το 2019. Για πολλά χρόνια, έχει αναλάβει την οργάνωση και παραγωγή παρομοίων προγραμμάτων.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων