29/12/2018 29/12/2018 Μια ορθόδοξη εκκλησία είναι ανάμεσα στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί στην υπόγεια πολιτεία του Κούμπερ Πέντι, ενός παλαιού ορυχείου οπαλίου. Το Κούμπερ Πέντι, ένα τεράστιο ορυχείο οπαλίου στην Νότια Αυστραλία έχει γίνει το σπίτι για εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτό. Παλαιές εγκαταλειμμένες στοές που δεν έχουν να προσφέρουν άλλες «φλέβες» του πολύτιμου λίθου με τους εκπληκτικούς...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2018 - 21:57

Η «κρυφή» ορθόδοξη εκκλησία στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Η «κρυφή» ορθόδοξη εκκλησία στην Αυστραλία

Μια ορθόδοξη εκκλησία είναι ανάμεσα στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί στην υπόγεια πολιτεία του Κούμπερ Πέντι, ενός παλαιού ορυχείου οπαλίου.

Το Κούμπερ Πέντι, ένα τεράστιο ορυχείο οπαλίου στην Νότια Αυστραλία έχει γίνει το σπίτι για εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτό.

Παλαιές εγκαταλειμμένες στοές που δεν έχουν να προσφέρουν άλλες «φλέβες» του πολύτιμου λίθου με τους εκπληκτικούς χρωματισμούς, έχουν μετατραπεί σε σπίτια, εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις για τους εργάτες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τρεις εκκλησίες.

Η μία μάλιστα είναι ορθόδοξη. Την κατασκεύασαν σέρβοι εργάτες και είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία.

Η υπόγεια πολιτεία του ορυχείου Κούμπερ Πέντι είναι ο πιο οικολογικός οικισμός στον κόσμο, αφού τα σπίτια διατηρούν με φυσικό τρόπο τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς να απαιτούνται κλιματιστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θέρμανσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων