22/10/2018 22/10/2018 Μέσα σε κλίμα πνευματικής αγαλλίασης και συγκίνησης θεμελιώθηκε στην Δυτική Αυστραλία ο πρώτος Ναός αφιερωμένος στον Όσιον Παΐσιο τον Αγιορείτη. Η θεμελίωσις έγινε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2018, ενώ την ίδια ημέρα ετελέσθη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πέρθης  Θεία Λειτουργία εις το καθολικό της Ιεράς Μονής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου συλλειτουργούντων των πατέρων...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2018 - 8:10

Θεμελίωση πρώτου ναού Οσίου Παϊσίου στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Θεμελίωση πρώτου ναού Οσίου Παϊσίου στην Αυστραλία

Μέσα σε κλίμα πνευματικής αγαλλίασης και συγκίνησης θεμελιώθηκε στην Δυτική Αυστραλία ο πρώτος Ναός αφιερωμένος στον Όσιον Παΐσιο τον Αγιορείτη. Η θεμελίωσις έγινε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2018, ενώ την ίδια ημέρα ετελέσθη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πέρθης  Θεία Λειτουργία εις το καθολικό της Ιεράς Μονής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου συλλειτουργούντων των πατέρων της Ιεράς.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε τον πιστό λαό ότι η ανέγερσις του Ιερού Ναού οφείλεται εις την γενναιόδωρη χρηματική προσφορά του κ. Νικολάου Κακούλα, ο οποίος στηρίζει πάντοτε τις ανάγκες της νεοφύτου μοναστικής αδελφότητος. Επίσης, μετέφερε στον μεγάλο ευεργέτη τις θερμές ευχαριστίες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Αυστραλίας.
Εν συνεχεία, ετέθη ο θεμέλιος λίθος σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας. Κατόπιν η Ιερά Μονή παρέθεσε εόρτιο γεύμα εις τους προσκυνητάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων