15/07/2022 15/07/2022 Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς για να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων, να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη των τραγικών γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής, και να καλλιεργήσει στις ψυχές των νεοτέρων γενεών της Ομογένειας την αυτοσυνειδησία τους...
15 Ιουλίου, 2022 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 16:38

Αδελαΐδα: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Αδελαΐδα: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς για να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων, να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη των τραγικών γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής, και να καλλιεργήσει στις ψυχές των νεοτέρων γενεών της Ομογένειας την αυτοσυνειδησία τους ως μελών της πονεμένης Ρωμιοσύνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το εσπέρας της Κυριακής, 10 Ιουλίου, στην Ενορία-Κοινότητα Προφήτου Ηλιού Norwood, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Μικρά Ασία 1919 -1922, θρίαμβος και τραγωδία».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία, μικρασιάτικα τραγούδια ερμηνευμένα από χορωδία, αφηγήσεις και ποιήματα.

Επίσης, παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας, μέσα από το συγκινητικό υλικό της οποίας οι παρευρισκόμενοι αναβίωσαν την τραγικότερη ιστορική σελίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά. ΟΙ ταλαντούχοι άνθρωποι, που παρουσίασαν την εκδήλωση, κατόρθωσαν, με το μεράκι και την αγάπη τους για την ιστορία του Γένους μας, να μεταφέρουν στους θεατές τα τραγικά γεγονότα με ζωντανό τρόπο και να ενσταλάξουν στις καρδιές τους την αντίληψη του καθήκοντος, που όλοι και ιδιαιτέρως οι νεώτερες γενιές έχουν, να ενστερνισθούν τη συνείδηση της ευλογημένης Ρωμηοσύνης, να διατηρήσουν την ιστορική μνήμη και να καλλιεργήσουν την πίστη, τις αρετές και την αγιότητα που ήταν βαθειά ριζωμένες στις καρδιές των βασανισμένων Μικρασιατών αδελφών μας.

Την υπέροχη αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές της για την άψογη προσπάθεια και παρουσίαση, και μετέφερε σ’ αυτούς κι όλους τους παρευρισκομένους τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων