21/02/2023 21/02/2023 Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος έχει την ευλογία να έχει για Προστάτιδα μια μεγάλη Αγία της Εκκλησίας μας, την Ιερομάρτυρα Φιλοθέη την Αθηναία. Η ιστορία της είναι πραγματικά πηγή έμπνευσης και σημαντικό παράδειγμα για έναν οργανισμό που ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η μνήμη της Αγίας τιμάται...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 15:55

Αδελαΐδα: Το Κέντρο Προνοίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τίμησε την Προστάτιδα Αγία Φιλοθέη

Διαδώστε:
Αδελαΐδα: Το Κέντρο Προνοίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τίμησε την Προστάτιδα Αγία Φιλοθέη

Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος έχει την ευλογία να έχει για Προστάτιδα μια μεγάλη Αγία της Εκκλησίας μας, την Ιερομάρτυρα Φιλοθέη την Αθηναία. Η ιστορία της είναι πραγματικά πηγή έμπνευσης και σημαντικό παράδειγμα για έναν οργανισμό που ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η μνήμη της Αγίας τιμάται την 19η του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και παραδοσιακά εορτάζεται από το Κέντρο σε μία από τις τοπικές ενορίες λίγο πριν ή λίγο μετά από αυτή την ημερομηνία. Φέτος, η μέρα αυτή, 19 Φεβρουαρίου, συνέπεσε με την Κυριακή της Απόκρεω, ημέρα που παραδοσιακά εορτάζεται από τις ενορίες, καθώς οδηγούμαστε στην περίοδο της νηστείας και της Μεγάλης Σαρακοστής.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, το Κέντρο τίμησε την προστάτιδα Αγία του με αρτοκλασία κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας, πρωθιερουργούντος του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αδελαΐδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, πλαισιουμένου υπό του π. Χαραλάμπους Κουτάντου (εκπαιδευτικού, αποσπασμένου από την Ελλάδα), του εφημερίου του Ναού, π. Ιερεμίου Krieg, και του Διακόνου Ιωάννη Σαριδάκη.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Προνοίας Δρ Μιχαήλ Οικονόμου και ο Διευθυντής (CEO) του Κέντρου π. Ιερεμίας Krieg

Το Κέντρο Προνοίας είχε επίσης την ευκαιρία να εορτάσει για πρώτη φορά την ημέρα αυτή στον νέο Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Ο π. Ιερεμίας είναι επίσης και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, και αισθάνθηκε ότι ήταν ιδιαίτερη ευλογία γι’ αυτόν να μπορεί να υπηρετεί με αυτόν το διπλό ρόλο.

Επίσης, παρόντες ήταν και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το προσωπικό από τα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Προνοίας.

Ο Θεοφιλέστατος έκανε ένα συγκινητικό κήρυγμα, στο οποίο διηγήθηκε περιληπτικά τη ζωή της Αγίας Φιλοθέης, και περιέγραψε πώς η Αγία όχι μόνο βρήκε την ενέργεια και τη χάρη από τον Θεό να ξεπεράσει σημαντικές δοκιμασίες στην προσωπική της ζωή, αλλά και κατάφερε να αποτελέσει η ίδια πηγή ενέργειας και χάρης του Θεού για όσους αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακό γεύμα που προσέφερε η ενορία και όλοι οι παρόντες απόλαυσαν το φαγητό και τη συντροφιά που ακολούθησε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό προσεύχονται ειλικρινά ώστε η Αγία Φιλοθέη να μεσιτεύει πάντα για όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων