08/07/2021 08/07/2021 Την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του δευτέρου βιβλιοπωλείου που διαθέτει η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος, το οποίο λειτουργεί στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας. Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου, ο οποίος είχε και την σχετική πρωτοβουλία, η εν Αδελαίδι Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότης το έτος 2020...
08 Ιουλίου, 2021 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 22:03

Αγιασμός βιβλιοπωλείου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος

Διαδώστε:
Αγιασμός βιβλιοπωλείου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος

Την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του δευτέρου βιβλιοπωλείου που διαθέτει η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος, το οποίο λειτουργεί στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας.

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου, ο οποίος είχε και την σχετική πρωτοβουλία, η εν Αδελαίδι Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότης το έτος 2020 οργάνωσε και λειτουργεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κέντρο Βιβλίου, μέσω του οποίου επιτελείται σημαντικό έργο εσωτερικής ιεραποστολής.

Εκτός από το πρώτο αυτό βιβλιοπωλείο, για να ανταποκριθεί  η τοπική Εκκλησία στις αυξανόμενες πνευματικές ανησυχίες και ανάγκες των πιστών, το έτος 2021 οργανώθηκαν από την Κεντρική Φιλόπτωχο Αδελφότητα και λειτουργούν δύο παραρτήματα του Κέντρου Βιβλίου, τα οποία στεγάζονται, το μεν εν εξ αυτών στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας, και το έτερον εξ αυτών στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου.

Και τα τρία βιβλιοπωλεία διαθέτουν πλούσια ποικιλία βιβλίων ορθοδόξου περιεχομένου (στην αγγλική και ελληνική γλώσσα) για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας την μαρτυρία της Εκκλησίας στον κόσμο και συντελώντας στην πνευματική εποικοδομή των αναγνωστών.

 

 

Εκτός από βιβλία, διαθέτουν, επίσης, ευρεία ποικιλία δώρων σε εντυπωσιακές συσκευασίες (μεταξύ αυτών και ελληνικά τρόφιμα που δεν διατίθενται ευρέως εδώ στην Αυστραλία), καθώς και λατρευτικών αντικειμένων, όπως εικόνες, καντήλια, θυμιατήρια, κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, μαρτυρικά και λαμπάδες βαπτίσεως και γάμου, φιαλίδια αγιασμού και μύρου, σφραγίδες για πρόσφορο, και πολλά άλλα.

Με την ευκαιρία του αγιασμού των εγκαινίων, διοργανώθηκε, όπως έγινε και στα εγκαίνια του πρώτου βιβλιοπωλείου, έκθεση βιβλίου, δώρων, εικόνων και λοιπών λατρευτικών αντικειμένων, η έναρξη της οποίας έγινε την προηγουμένη των εγκαινίων, Σάββατο 3 Ιουλίου, και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχε ικανός αριθμός πιστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, πέραν από την περιήγηση της εκθέσεως, να ενημερωθούν για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Προνοίας στην αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η όλη εκδήλωση υπήρξε πνευματική αναψυχή για τους συμμετέχοντες και μαρτυρία του έργου της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος.

 

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων