26/08/2021 26/08/2021 Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, την Κυριακή 22 Αυγούστου, η Ενορία-Κοινότητα Προφήτου Ηλιού Norwood φιλοξένησε την τρίτη συνάντηση στα πλαίσια του κύκλου με θέμα «Ορθόδοξες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματά σας», που διοργανώνει τακτικά η Κεντρική Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος «Ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος» και απευθύνεται σε νέους και νέες από...
26 Αυγούστου, 2021 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 15:26

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνάντηση νέων με τον Επίσκοπο Σινώπης

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνάντηση νέων με τον Επίσκοπο Σινώπης

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, την Κυριακή 22 Αυγούστου, η Ενορία-Κοινότητα Προφήτου Ηλιού Norwood φιλοξένησε την τρίτη συνάντηση στα πλαίσια του κύκλου με θέμα «Ορθόδοξες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματά σας», που διοργανώνει τακτικά η Κεντρική Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος «Ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος» και απευθύνεται σε νέους και νέες από 15 μέχρι 30 ετών.

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων εκδηλώσεων, η συνάντηση αύτη διεξήχθη ακολουθώντας την πρωτοποριακή διαδραστική μορφή της διαδικτυακής υπηρεσίας Menti, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποβάλουν ανωνύμως τα ερωτήματά τους, χρησιμοποιώντας τις «έξυπνες» τηλεφωνικές συσκευές τους, και εν συνεχεία οι συντονιστές της συζητήσεως ήταν σε θέση να επιλέξουν τις πλέον δημοφιλείς εκ των ερωτήσεων και να τις παρουσιάσουν στο πάνελ των εισηγητών.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, βοηθούμενος από δυο νέους στην ηλικία ιερείς, τον π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη και τον π. Παναγιώτη Κουβούση, Ιερατικούς Προϊσταμένους των Ιερών Ναών Προφήτου Ηλιού Norwood και Αγίου Νεκταρίου Croydon Park, αντιστοίχως.

Το θέμα της συναντήσεως ήταν «Ταπείνωση, Υπερηφάνεια, Συγχώρηση», το οποίο αγγίζει στον πυρήνα της πίστης μας, και με τα οποία πρέπει να παλέψουμε για να προχωρήσουμε στον πνευματικό μας αγώνα.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι νέοι επέλεξαν ένα τέτοιο δύσκολο θέμα, προτιμώντας το από κάποιο άλλο που, επιφανειακώς τουλάχιστον, θα ήταν, ίσως, πιο «συναρπαστικό», αποτελεί μαρτυρία για την πνευματική τους ωριμότητα και την πείνα τους για πνευματική ζωή.

Οι απαντήσεις των κληρικών (βασισμένες, κυρίως, στη διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) υπήρξαν, με τη βοήθεια του Θεού, διαφωτιστικές και τροφή για σκέψη.
Αυτό που ιδιαιτέρως τονίστηκε είναι η τεράστια σημασία της αρετής της ταπεινώσεως, η οποία αποτελεί τη «μητέρα όλων των αρετών» και ουσιαστικό συστατικό της αληθινής μετάνοιας.

Όπως και οι προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις, έτσι κι αυτή, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τη νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος και έδωσε στη διοργανωτική επιτροπή της Κεντρικής Νεολαίας την ενθάρρυνση να συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις στο μέλλον.

πηγή: vema.com.au/ “Το Βήμα της Εκκλησίας” 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων