18/10/2022 18/10/2022 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Retreat των Κατηχητικών Σχολείων του Σίδνεϊ και του Wollongong, με τη συμμετοχή 92 μαθητών, ηλικίας 10 έως 12 ετών και 25 καθηγητών. Τα παιδιά, από την Τρίτη 4 έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως κανό, τοξοβολία, dodgeball,...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 21:26

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Tριήμερες δραστηριότητες για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Tριήμερες δραστηριότητες για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Retreat των Κατηχητικών Σχολείων του Σίδνεϊ και του Wollongong, με τη συμμετοχή 92 μαθητών, ηλικίας 10 έως 12 ετών και 25 καθηγητών.

Τα παιδιά, από την Τρίτη 4 έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως κανό, τοξοβολία, dodgeball, παραστάσεις και τραγούδι. Παρά τη σποραδική κακοκαιρία, τίποτα δεν μπορούσε να μειώσει τον ενθουσιασμό τους, ούτε την παρουσία του Χριστού ανάμεσά τους.

Οι γενικότερες δράσεις που περιλάμβανε η κατασκήνωση, κινούνταν γύρω από το θέμα «Οι Νεομάρτυρες», όπου τα παιδιά έμαθαν για την πνευματική ζωή των αγίων της Εκκλησίας μας οι οποίοι μαρτύρησαν για τον Χριστό κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Αυτή η θεματολογία των δράσεων, καθώς τα μαθήματα που παραδόθηκαν από προσκεκλημένους ομιλητές, κατέστησαν σαφές ότι όλοι μπορούμε να μιμηθούμε τους Νεομάρτυρες παίρνοντας θάρρος και προσπαθώντας να ζήσουμε ως αληθινοί Χριστιανοί.

Την τελευταία μέρα, τελέσθηκε  Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γέροντος Ευσεβίου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντάνασσας. Στο κήρυγμά του, ο Γέρων Ευσέβιος μίλησε για το πιο πολύτιμο πετράδι σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα κόσμημα ανυπολόγιστης αξίας που έχει δοθεί σε όλους μας και που κανείς εκτός από εμάς τους ίδιους δεν μπορεί να αφαιρέσει – την πίστη μας στον Ιησού Χριστό. Επίσης, ο Γέρων Ευσέβιος μετέφερε σε όλα τα παιδιά τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

«Η χαρά και ο ενθουσιασμός που βίωσαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές σε αυτή την ευλογημένη κατασκήνωση, μας επιτρέπουν να δοξάζουμε τον Θεό για την απεριόριστη αγάπη που μας χαρίζει», σημειώνει συμπερασματικά η Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση, με τη μέριμνα της οποίας πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Retreat των Κατηχητικών Σχολείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων