02/07/2021 02/07/2021 Πριν λίγες ημέρες, έλαβε χώρα στο Ορθόδοξο Κέντρο Ιεραποστολής, στο Kingsgrove του Σύδνεϋ, η 5η κατά σειρά εκδήλωση – παράσταση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την παράσταση παρουσίασαν οι νεανίδες του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κύκλου (Γ’ Κύκλος). Ήταν μια πάρα πολύ εμπεριστατωμένη...
02 Ιουλίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 10:54

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διαδώστε:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Πριν λίγες ημέρες, έλαβε χώρα στο Ορθόδοξο Κέντρο Ιεραποστολής, στο Kingsgrove του Σύδνεϋ, η 5η κατά σειρά εκδήλωση – παράσταση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την παράσταση παρουσίασαν οι νεανίδες του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κύκλου (Γ’ Κύκλος). Ήταν μια πάρα πολύ εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική παρουσίαση της τόσο σημαντικής προσφοράς των Φιλελλήνων στον αγώνα του Ελληνικού Γένους για την ελευθερία του.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, Γέροντας π. Ευσέβιος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από την θαυμάσια παράσταση και απόδοση των νέων της δεύτερης, και τρίτης ακόμη, γενιάς, ευλόγησε τη γιορτή και συνεχάρη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τα χριστιανικά νιάτα, τις νέες και τους νέους, για τις προσπάθειές τους να ανεβάσουν επί σκηνής τέτοιου είδους και υψηλής ποιότητας θαυμάσια θεάματα. Σημείωσε, επίσης, ότι αισθανόταν ιδιαίτερη τιμή και ευλογία που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο σε μια τέτοια εκδήλωση, γνωρίζοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τους νέους της Ομογένειας. Στους τελευταίους μετέφερε τις ευλογίες και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει προς τον Αρχιεπίσκοπο όλα όσα είδε και έζησε, κατά την ωραιότατη και άρτια στα πάντα παρουσίασή των.

Τελειώνοντας, ο Γέροντας π. Ευσέβιος συνεχάρη την Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση, εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, για τη μεγάλη προσφορά της στους εορτασμούς της Ομογένειας για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι Φιλέλληνες εμφορούμενοι με τα αγνά ιδανικά, της αγάπης για την αρχαία κλασσική Ελλάδα, της τιμής προς τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο (της φιλοσοφίας, της τέχνης και του θεάτρου), καθώς και της ελευθερίας από έναν αδίστακτο δυνάστη, θυσιάστηκαν μαζί με τους Έλληνες αγωνιστές και πότισαν και αυτοί με το αίμα τους τη γη της πατρίδας μας.

Μορφές όπως του Μπάιρον, του Σέλλεϊ, του Μάγερ, του Φαβιέρου, του Χάστινγκς και τόσων άλλων, παρήλασαν στη σκηνή και θύμισαν στους θεατές τη δόξα της Ελλάδας και τις θυσίες που απαιτούνται για να μη ξεχαστούν ποτέ οι αιώνιες αξίες που πρώτη η Πατρίδα τους πρόβαλε και δίδαξε ολόκληρο το κόσμο!

Τα καταλλήλως επιλεγμένα τραγούδια, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, για άλλη μια φορά στόλισαν τη γιορτή και ενθουσίασαν το ακροατήριο.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων