27/01/2022 27/01/2022 «Στην πίστη μας δε χωρούν το μίσος, οι διακρίσεις και ο αντισημιτισμός» τονίζει στο μήνυμά του για την για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, καθώς η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στα θύματα του μεγαλύτερου εγκλήματος του 20ου αιώνα, της εξόντωσης των Εβραίων από τους Ναζί. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 8:18

Αυστραλίας: Στην πίστη μας δεν χωράει το μίσος

Διαδώστε:
Αυστραλίας: Στην πίστη μας δεν χωράει το μίσος

«Στην πίστη μας δε χωρούν το μίσος, οι διακρίσεις και ο αντισημιτισμός» τονίζει στο μήνυμά του για την για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, καθώς η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στα θύματα του μεγαλύτερου εγκλήματος του 20ου αιώνα, της εξόντωσης των Εβραίων από τους Ναζί.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει στο μήνυμα ότι “χρέος μας, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουμε ανοιχτή καμία χαραμάδα που θα επέτρεπε να βιώσει ξανά η ανθρωπότητα φρικαλεότητες ανάλογες με αυτές του Ολοκαυτώματος”.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει: 

Σήμερα τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της μεγαλύτερης γενοκτονίας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Τιμούμε τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί οργανωμένα και συστηματικά.

Αντικρίζουμε κατάματα αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας, όσο κι αν η ανάγνωσή της μάς προκαλεί αποστροφή και αποτροπιασμό. Επ’ ουδενί δεν την παρακάμπτουμε. Επ’ ουδενί δεν παραδίδουμε στη λήθη τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος. Επ’ ουδενί δεν παραθεωρούμε τα βαθύτερα αίτια και κίνητρα των φρικτών εγκλημάτων που συντελέστηκαν.

Αναλογιζόμαστε ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε στον πυρήνα της υπάρξεώς μας την άνευ όρων αγάπη προς τον πλησίον και τον σεβασμό στην ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Στην πίστη μας δε χωρά το μίσος προς τον συνάνθρωπο. Δε χωρούν οι διακρίσεις λόγω θρησκείας ή καταγωγής. Δε χωρούν οι σκοτεινές και στερεότυπες αντιλήψεις που τροφοδοτούν τον αντισημιτισμό.

«Οὐ γὰρ ἔστι διαστολὴ Ἰουδαίου τε καὶ Ἕλληνος· ὁ γὰρ αὐτὸς Κύριος πάντων», διαμηνύει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του. Χρέος μας, να πορευόμαστε με τον λόγο του Αποστόλου των Εθνών και να ορθώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε διάκριση και αδικία, και σε κάθε πράξη που συγκρούεται με τη διδασκαλία του ιερού Ευαγγελίου.

Χρέος μας, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουμε ανοιχτή καμία χαραμάδα που θα επέτρεπε να βιώσει ξανά η ανθρωπότητα φρικαλεότητες ανάλογες με αυτές του Ολοκαυτώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων