24/05/2021 24/05/2021 Μία μέρα πριν την 29η Μαΐου (Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ.), ημέρα μνήμης της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί, στο Northcote της Αυστραλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Ντιν Καλιμνίου (Dean Kalimniou), παρουσιάζουν την ιστορία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, οι...
24 Μαΐου, 2021 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 16:19

Διάλεξη για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στην Ι.Μ. Άξιον Εστί

Διαδώστε:
Διάλεξη για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στην Ι.Μ. Άξιον Εστί

Μία μέρα πριν την 29η Μαΐου (Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ.), ημέρα μνήμης της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί, στο Northcote της Αυστραλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Ντιν Καλιμνίου (Dean Kalimniou), παρουσιάζουν την ιστορία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, οι ομιλητές θα μιλήσουν για το θάνατο του Αυτοκράτορα, την πτώση της Κωνσταντινούπολης, τα χρόνια σκλαβιάς υπό τον οθωμανικό ζυγό από το 1453 κι έπειτα, που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και το πώς ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση των ελπίδων του κατεστραμμένου ελληνικού λαού για αναγέννηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων