20/09/2022 20/09/2022 Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη αποφοιτήσει των μαθητών και των μαθητριών του 12ου έτους (τρίτης τάξης του Λυκείου) του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford του Σύδνεϋ. Της Δοξολογίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:02

Δοξολογία για τους τελειόφοιτους του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος

Διαδώστε:
Δοξολογία για τους τελειόφοιτους του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος

Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη αποφοιτήσει των μαθητών και των μαθητριών του 12ου έτους (τρίτης τάξης του Λυκείου) του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford του Σύδνεϋ.

Της Δοξολογίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Τον Πρωτοσύγκελλο πλαισίωναν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος, π. Στυλιανός Σκούτας, και ο π. Ειρηναίος Τριάντης, ενώ παρόντες στην εκκλησία, εκτός από τους δεκάδες νέους και νέες, ήταν η Διευθύντρια, κ. Αιμιλία Κατσογιάννη, ο πρόεδρος της ενορίας-κοινότητας κ. Ηλίας Οικονόμου τα μέλη του προσωπικού του Κολλεγίου, καθώς και αρκετοί γονείς των τελειόφοιτων.

Οι τελευταίοι διακατέχονταν από ανάμεικτα συναισθήματα, καθότι ένας όμορφος και δημιουργικός κύκλος της ζωής τους κλείνει και ένας άλλος, πολλά υποσχόμενος, ανοίγει. Καθώς αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις HSC (Higher School Certificate), ο εμψυχωτικός λόγος του Πνευματικού τους Πατέρα, του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, όπως τον μετέφερε μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πανοσιολογιώτατος κ. Χριστοφόρος, αποτέλεσε πηγή θάρρους και αποφασιστικότητας, ώστε να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίτευξη των επόμενων στόχων τους.

Το κεντρικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους νέους ήταν να θυμούνται πως «ό,τι κάνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πρέπει να περιλαμβάνει τον Χριστό». Με την παρότρυνση να θέσουν υψηλούς στόχους, να αξιοποιήσουν τα τάλαντα που τους έχει χαρίσει ο Θεός και να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και στο πάντα φιλόξενο περιβάλλον του σχολείου τους, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βέβαιη πεποίθησή του ότι θα επιτύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και στην κοινωνική τους ζωή, καθώς ο Χριστός θα βρίσκεται πάντοτε μαζί τους.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος παρείχε την προσωπική του διαβεβαίωση ότι σύνολη η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα είναι σταθερά αρωγός στις μελλοντικές προσπάθειες των αποφοίτων του Κολλεγίου.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος κ. Χριστοφόρος μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, ενώ προσέφερε σε όλους τους τελειόφοιτους από ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων