06/01/2022 06/01/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και ιερούργησε επί τη εορτή των Θεοφανίων, βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο Σταυρόπουλο. Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος εξήγησε ότι κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 11:37

Ένας 17χρονος ανέσυρε τον σταυρό στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Ένας 17χρονος ανέσυρε τον σταυρό στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και ιερούργησε επί τη εορτή των Θεοφανίων, βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο Σταυρόπουλο.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος εξήγησε ότι κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων εορτάζουμε τη φανέρωση της Αγίας Τριάδος στον κόσμο, επισημαίνοντας ότι καλούμαστε να αποκαλύψουμε τον Χριστό με τις πράξεις μας, με τις αρετές της αγάπης και της ταπείνωσης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και μετέφερε στους πιστούς την αγάπη και τις καλύτερες ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου. Επιπλέον, μίλησε για την αγιογράφηση που γίνεται στον Ιερό Ναό και τη σημασία της υποστήριξης ενός τέτοιου έργου.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην ακτή Plantation Reserve, όπου ευλόγησε τα ύδατα και πραγματοποίησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό ανέσυρε ο 17χρονος Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο οποίος φοιτά στο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μίλησε στον νεαρό Δημήτριο για την αξία της αγάπης και της εμπιστοσύνης προς τον Θεό, επισημαίνοντάς του ότι ο Χριστός βρίσκεται κοντά μας για να μας βοηθήσει σε κάθε δυσκολία της ζωής. Τον συμβούλεψε δε πατρικά να διατηρήσει μια αληθινή σχέση με τον Χριστό δια της προσευχής.

Τέλος, κατά το γεύμα που παρατέθηκε ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους να είναι ευλογημένος το νέο έτος, προτρέποντάς τους να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και για τον Ποιμενάρχη τους, Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων