27/03/2023 27/03/2023 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Εφημέριος Καμπέρας, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Πέτρο Κηπουρό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική...
27 Μαρτίου, 2023 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 22:02

Εορτασμός της Επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στην Καμπέρα

Διαδώστε:
Εορτασμός της Επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στην Καμπέρα

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Εφημέριος Καμπέρας, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Πέτρο Κηπουρό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Παρόντες, ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ήταν ο κ. David Smith, ομοσπονδιακός Βουλευτής από την περιφέρεια Bean της Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτευούσης, ο κ. Steve Georganas, ομογενής ομοσπονδιακός Βουλευτής από την Αδελαΐδα, ο κ. Γεώργιος Παπακώστας, Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο κ. Αντώνιος Σαμμούτης, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, ο Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός, Μόνιμος Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία, o κ. Σταύρος Νικολάου, Αναπληρωτής Επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Κύπρου στην Καμπέρα, ο κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης, Πρόεδρος της Ενορίας και Κοινότητας Αγίου Νικολάου Καμπέρας, και η κ. Γεωργία Αλεξάνδρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας.


Κατά την ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πίστη στον Θεό που είχε η Υπεραγία Θεοτόκος, καθώς και για την ίδια πίστη που είχαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, που αγωνίστηκαν για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από αυτή την πίστη με λόγια, έργα και πράξεις.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε επίσης την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και παρακάλεσε τους πιστούς να εκκλησιάζονται τακτικά, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Εκκλησία δεν είναι χώρος τιμωρίας και καταδίκης, αλλά ένα νοσοκομείο για τους αμαρτωλούς.
Επιπλέον, συνεχάρη όσους οργάνωσαν την πόλη της Καμπέρας τον στολισμό με ελληνικές σημαίες, ωστόσο τόνισε ότι προτιμά να δει την εκκλησία γεμάτη κόσμο παρά παντού σημαίες.

«Τονίζουμε ότι είμαστε Έλληνες, ωστόσο ας επικεντρωθούμε στην πλούσια χριστιανική μας πίστη», προσέθεσε.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας και τέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Επανάσταση του 1821, ενώ κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων