26/03/2022 26/03/2022 Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο South Clayton, και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η Ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ενώ στο τέλος αυτής...
26 Μαρτίου, 2022 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 11:52

Γ’ Χαιρετισμοί στο South Clayton της Μελβούρνης χοροστατούντος του Επισκόπου Σωζοπόλεως

Διαδώστε:
Γ’ Χαιρετισμοί στο South Clayton της Μελβούρνης χοροστατούντος του Επισκόπου Σωζοπόλεως

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο South Clayton, και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η Ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ενώ στο τέλος αυτής ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, π. Γεώργιος Αθανασιάδης, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας κ. Αθανάσιος Μάνδαλος προσέφεραν ως δώρο στον Θεοφιλέστατο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την αγάπη τους, καθώς και για το δώρο, και αναγνώρισε τον αγώνα και την προσπάθεια που έχει καταβάλει η συγκεκριμένη κοινότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως κάλεσε όλους τους πιστούς στους κόλπους της εκκλησίας και να μετέχουν στη νέα προσπάθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και τους παρότρυνε να αισθάνονται ότι η αγκαλιά της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης είναι ανοιχτή για όλους. Προσέθεσε δε ότι ο ίδιος επιθυμεί να ακούσει όλους έναν – έναν ξεχωριστά και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη και προσπάθεια.

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και ευχήθηκε στην Ενορία – Κοινότητα καλή κι ευλογημένη περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρατέθηκε δείπνο από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Ενορίας.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων