01/11/2021 01/11/2021 Οι εορτασμοί της 81ης επετείου του «ΟΧΙ» στην Πέρθη ξεκίνησαν την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στο αμφιθέατρο, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Οι μαθητές παρουσίασαν άριστα και εκτέλεσαν άψογα ποιήματα, τραγούδια, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις σχετικά με...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 20:18

Η 81η Επέτειος του «ΟΧΙ» στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η 81η Επέτειος του «ΟΧΙ» στην Πέρθη

Οι εορτασμοί της 81ης επετείου του «ΟΧΙ» στην Πέρθη ξεκίνησαν την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στο αμφιθέατρο, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Οι μαθητές παρουσίασαν άριστα και εκτέλεσαν άψογα ποιήματα, τραγούδια, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις σχετικά με την επέτειο του «ΟΧΙ», τιμώντας με υπερηφάνεια τους προγόνους μας.

Ο Θεοφιλέστατος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως η σχολική εορτή συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στην Αυστραλία και ευχαρίστησε την προσφορά όλων των διδασκάλων για τις ακούραστες προσπάθειές τους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με ελπίδα στο μέλλον.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, με την επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και παρόντων των Ελληνικών Προξενικών αρχών, των εκπροσώπων του σχολείου «Άγιος Ανδρέας» και λοιπών εκπροσώπων σωματείων και αδελφοτήτων, ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε το επετειακό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Η σημερινή επέτειος φέρει ενώπιόν μας τη βαριά ευθύνη που έχουμε κληρονομήσει, να συνεχίσουμε οι ίδιοι να πορευόμαστε με τα ιδανικά των προγόνων μας, καθώς και να μεριμνούμε ώστε αυτά τα ιδανικά να γίνονται κτήμα των νεότερων γενιών. Τα παιδιά μας επιβάλλεται να έχουν γνώση και επίγνωση του ποιοι είναι, από πού προέρχονται και για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους. Όπως επίσης επιβάλλεται να γνωρίζουν ότι η ορθόδοξη πίστη ενίσχυε πάντοτε το Γένος των Ελλήνων, σε κάθε αντίξοη καμπή της ιστορικής του διαδρομής”.

Κατόπιν, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο Κοινοπολιτειακό Κενοτάφιο στο Kings Park, παρουσία επισήμων και εκπροσώπων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών προξενικών αρχών και των Αυστραλιανών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

πηγή: greek.vema.com.au

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων