31/01/2019 31/01/2019 Σε δημοσίευμα ελληνόφωνης εφημερίδας απαντά με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: “Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει λάβει γνώση ενός «άρθρου» που δημοσιεύθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά στην έκδοση της ι6ης Ιανουάριου 2019 του Ελληνικού Κήρυκα (The Greek Herald) μέσω του οποίου επαναλαμβάνονται οι ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες κατά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Στυλιανού και...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2019 - 8:35

Η Αρχιεπ. Αυστραλίας απαντά σε δημοσίευμα

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Αυστραλίας απαντά σε δημοσίευμα

Σε δημοσίευμα ελληνόφωνης εφημερίδας απαντά με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας:

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει λάβει γνώση ενός «άρθρου» που δημοσιεύθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά στην έκδοση της ι6ης Ιανουάριου 2019 του Ελληνικού Κήρυκα (The Greek Herald) μέσω του οποίου επαναλαμβάνονται οι ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες κατά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Στυλιανού και μάλιστα είκοσι χρόνια αφότου το Ελληνικό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Σεβασμιωτάτου.

Οι κατηγορίες αυτές κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα από το Εφετείο Αθηνών (απόφαση αριθ. 6152/1998) ως ψευδείς και, ως εκ τούτου, δυσφημιστικές για τον Αρχιεπίσκοπο, με τους εναγόμενους να διατάσσονται να δημοσιεύσουν την πλήρη ανάκληση των κατηγοριών, την καταβολή σημαντικής χρηματικής ποινής και την καταβολή των δικαστικών εξόδων. Δεδομένου ότι το εν λόγω «άρθρο» δεν είναι παρά ένας μηρυκασμός των ίδιων κατηγοριών, η αναδημοσίευσή τους είκοσι χρόνια αργότερα είναι αναμφισβήτητα εξυβριστική και περιφρονητική τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο όσο και προς την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απεφάνθη υπέρ του Αρχιεπισκόπου.

Η Αρχιεπισκοπή απερίφραστα καταδικάζει ακόμη ένα παράδειγμα “αναφορών” από τον Ελληνικό Κήρυκα (The Greek Herald). Η Ιερά Αρχιεπισκοπή δηλώνει ότι δεν προτίθεται να κάνει περαιτέρω σχόλια διά το ως άνω θέμα.

Εκ των Κεντρικών Γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Σύδνεϋ, 29-01-2019″

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων