02/11/2022 02/11/2022 Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νοτίου Ουαλίας γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια, την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Κοινοτική Λέσχη που βρίσκεται στο προάστιο Lakemba του Σύδνεϋ. Παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι από τις ελληνικές και αυστραλιανές Αρχές. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Πρόεδρος κ. Χ. Δανάλης, ο Γραμματέας κ. Μ. Τσιλίμος και τα μέλη του Διοικητικού...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 18:13

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας γιόρτασε την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Διαδώστε:
Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας γιόρτασε την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νοτίου Ουαλίας γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια, την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Κοινοτική Λέσχη που βρίσκεται στο προάστιο Lakemba του Σύδνεϋ.

Παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι από τις ελληνικές και αυστραλιανές Αρχές. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Πρόεδρος κ. Χ. Δανάλης, ο Γραμματέας κ. Μ. Τσιλίμος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ ΝΝΟ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο κ. Mark Coure, MP, Υπουργός Πολυπολιτισμικότητας και Ηλικιωμένων ΝΝΟ, ο κ. Stephen Kamper, MP, που εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΝΝΟ, κ. Chris Minns, η κ. Sophie Cotsis, MP, που εκπροσώπησε την Υπουργό για τους Αυτόχθονες Αυστραλούς κ. Linda Burney, ο κ. Peter Poulos, MLC, ο κ. Jihad Dib, MP, η κ. Courtney Houssos, MLC, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκπρόσωποι Σωματείων και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Απογευματινού Σχολείου στο Panania της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ τραγούδησαν τους Εθνικούς ύμνους της Αυστραλίας και της Ελλάδας και εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

Στη συνεχεία ομίλησε ο κ. Δανάλης και αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας αυτής για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα. Ομίλησαν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο κ. Mark Coure, MP, ο κ. Stephen Kamper, MP, και κ. Sophie Cotsis, ΜΡ.

Οι μαθητές Εμμανουήλ Κασαδέλης και Αναστάσιος Μποζατζής, του Γυμνασίου της Κοινότητας στο Panania, παρουσίασαν «Το Ιστορικό της ημέρας στα Ελληνικά».

Η μαθήτρια Αναστασία Παρασύρη, από το Απογευματινό Ελληνικό Σχολείο στο Panania, απήγγειλε το ποίημα «ΟΧΙ».

Η μαθήτρια Αικατερίνη Μποζατζή, από το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο στο Panania, απήγγειλε το ποίημα «28 Οκτωβρίου 1940». Ο μαθητής Ζαχαρίας Κασαδέλης, από το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο στο Panania, απήγγειλε το ποίημα «ΖΗΤΩ, ΖΗΤΩ». Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου στο Panania της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, τραγούδησαν το «Κορόϊδο Μουσουλίνι» της Σοφίας Βέμπο.

Η παράσταση έκλεισε, όπως αναφέρει το greekvema, με το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, υπό την επίβλεψη της χοροδιδασκάλισσας κ. Παρούλας Θέρμπαν.

Τελετάρχης της βραδιάς ήταν η Άρτεμις Θεοδωρής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν εδέσματα και ποτά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων