15/08/2022 15/08/2022 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου, επί τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας. Παρόντες κατά τη Θεία Λειτουργία ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, και η Ύπατη...
15 Αυγούστου, 2022 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 18:32

Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Καμπέρα

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Καμπέρα

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου, επί τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας.

Παρόντες κατά τη Θεία Λειτουργία ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, και η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ευχήθηκε άφθονες άνωθεν ευλογίες στον Πρέσβη της Ελλάδος και την Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου.

Επίσης, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχήθηκε εγκαρδίως στον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Πέτρο Κηπουρό, και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας, κ. Ιωάννη Λουκαδέλλη.

 

 

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον Εσπερινό στον ίδιο Ιερό Ναό.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον ρόλο της Θεοτόκου ως παράδειγμα προς μίμηση για τους πιστούς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «καλούμαστε να μιμηθούμε την ταπεινοφροσύνη της, την υπακοή της στο Θέλημα του Θεού, την αγάπη και την καθαρότητα της ψυχής της».

Κλείνοντας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε στον εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και τους ευχήθηκε καταλλήλως για την εορτή.

 

 

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων