09/01/2022 09/01/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στην Πέρθη. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στο Άγιο Δωδεκαήμερο,...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 10:01

Η εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Πέρθη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στην Πέρθη.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στο Άγιο Δωδεκαήμερο, εξηγώντας στο εκκλησίασμα πως αυτός ο εορτολογικός κύκλος αρχίζει με τη Γέννηση του Χριστού και τελειώνει με τη μεγάλη εορτή των Θεοφανίων.

Η Επίσκοπος Κυανέων υπενθύμισε επίσης στους πιστούς ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος κατέχει σημαντική θέση στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και γι’ αυτό εορτάζεται πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (στις 7 Ιανουαρίου η Σύναξη του Αγίου Ιωάννη, στις 24 Φεβρουαρίου η Α’ και Β’ εύρεση Τιμίας κεφαλής Του, στις 25 Μαΐου η μνήμη της Γ’ ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής Του, στις 24 Ιουνίου η Γέννησή Του, στις 29 Αυγούστου η Αποτομή της Τιμίας κεφαλής Του, στις 23 Σεπτεμβρίου η Σύλληψή του, καθώς και κάθε Τρίτη κατά τον εβδομαδιαίο κύκλο).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Πρόδρομο κάθε άνωθεν ευλογία για την εορτή του. Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος αποχαιρέτησε επίσημα τον Διάκονο Αθανάσιο Αθανασιάδη πριν αναχωρήσει για τη Βρισβάνη.

Μετά την Απόλυση, παρατέθηκε πρωινό τσάι στην τραπεζαρία του μοναστηριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων