14/07/2021 14/07/2021 Την Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου στο Forrestfield της Πέρθης. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πιστοί έδωσαν δυναμικό “παρών” στο βυζαντινού ρυθμού παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο...
14 Ιουλίου, 2021 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 23:58

Η εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πέρθη

Την Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου στο Forrestfield της Πέρθης.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πιστοί έδωσαν δυναμικό “παρών” στο βυζαντινού ρυθμού παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παϊσιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μίλησε στο εκκλησίασμα για τον Άγιο Παϊσιο, επαναλαμβάνοντας κάποια λόγια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, όπου σημείωνε πως η υπόθεση της αγιότητας δεν είναι μακρινή και απρόσιτη για τους σύγχρονους ανθρώπους. “Το να καταστεί ένας άνθρωπος Άγιος δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον καιρό εκείνο”, είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας πως η αγιότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί στόχο των ανθρώπων και στη σύγχρονη εποχή.

“Σήμερα, την ημέρα εορτής του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου”, σημείωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Σεβασμιωτάτου, “η Εκκλησία μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι και εμείς, με τη χάρη του Θεού, μπορούμε να γίνουμε Άγιοι, ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα των Αγίων”. “Σήμερα μας υπενθυμίζεται”, συνέχισε, “ότι το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων των Αγίων είναι ότι “η πρώτη αγάπη της καρδιάς τους ήταν ο Χριστός” και η Εκκλησία μας ενθαρρύνει όλους να θέσουμε την ίδια προτεραιότητα στην προσωπική μας ζωή”.

 

 

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος έκανε ειδική μνεία στους βασικούς ευεργέτες που υποστήριξαν την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Παΐσιου, τον κ. Νικόλαο Κακούλα και την αείμνηστη σύζυγό του, Αναστασία, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στους αρχικούς ευεργέτες, τον αείμνηστο Σταύρο, τον Μιχαήλ και τον Ηρακλή Κακούλα, οι οποίοι είχαν το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πρωινό τσάι στην τραπεζαρία του μοναστηριού, όπου παρακάθησαν όλοι οι πιστοί.

 

 

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων