11/07/2022 11/07/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σύδνεϋ, και επί τη εορτή του θαύματος που επιτέλεσε η Αγία Ευφημία, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του...
11 Ιουλίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 18:19

Η εορτή του θαύματος της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Η εορτή του θαύματος της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σύδνεϋ, και επί τη εορτή του θαύματος που επιτέλεσε η Αγία Ευφημία, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ενώ στο κήρυγμά του μίλησε για όσα διδάσκει για τον Χριστιανισμό η Αγία Ευφημία, ότι «ο Χριστιανισμός δεν είναι μια θεωρία, μια φιλοσοφία ή μια ουτοπία, αλλά μια πραγματικότητα, μια ζωή, μια εμπειρία». «Η Αγία Ευφημία μάς διδάσκει ότι ο Χριστιανισμός είναι αγάπη και θυσία, είναι ταπείνωση, είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και, αφού καλωσόρισε στην εκκλησία την κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στην Ενορία της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown. Τόνισε ότι είναι μια ευλογημένη Ενορία για πολλούς λόγους, αφενός γιατί φιλοξένησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το 1996, και αφετέρου γιατί διαθέτει ένα ημερήσιο Κολλέγιο του οποίου οι σπουδαστές αποτελούν καμάρι της ομογένειας.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα από την Ενορία προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου κ. Βαρθολομαίου και της κ. Μαυρομμάτη

Μετά από το γεύμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως και Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και θαυμάσουν το υπέροχο έργο που επιτελείται, καθώς και να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του Κολλεγίου, π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, για τις διάφορες πρωτοβουλίες που υλοποιεί η Αγία Ευφημία. Στη συνέχεια, η Ύπατη Αρμοστής προσέφερε στο σχολείο αναγνωστικό υλικό για την Κύπρο και συνεχάρη όλους όσοι συνεισφέρουν στην πρόοδο του Κολλεγίου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους ιερείς της Ενορίας, τον π. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και τον π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, για την αγάπη τους και για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων