06/01/2023 06/01/2023 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανήγγειλε την ίδρυση νέας Ενορίας στην πόλη της Αδελαΐδος, με ειδική ιερή αποστολή να γνωρίσει στους αγγλόφωνους αδελφούς μας την Ορθόδοξη πίστη. Η νέα Ενορία θα τιμάται επ’ ονόματι του προσφάτως καταταχθέντος, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ,...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 8:54

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ιδρύει νέα αγγλόφωνη Ενορία στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ιδρύει νέα αγγλόφωνη Ενορία στην Αδελαΐδα

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανήγγειλε την ίδρυση νέας Ενορίας στην πόλη της Αδελαΐδος, με ειδική ιερή αποστολή να γνωρίσει στους αγγλόφωνους αδελφούς μας την Ορθόδοξη πίστη.

Η νέα Ενορία θα τιμάται επ’ ονόματι του προσφάτως καταταχθέντος, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ, ο οποίος αγίασε ως Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας.

Έδρα της νέας Ενορίας θα αποτελέσει ένας ιστορικός ναός στα βορειοανατολικά προάστια της Αδελαΐδος (14 North St, Hectorville).

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η πρώτη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 (προηγηθείσης της Ακολουθίας του Όρθρου, από ώρας 8 π.μ.).

Θα προεξάρχει ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, βοηθούμενος από τον π. Δανιήλ Bradshaw, Διευθυντή του Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου Αγίου Σπυρίδωνος Unley, ο οποίος είναι ο ίδιος αγγλόφωνος, προσήλυτος στην Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα προσφερθούν στο εκκλησίασμα τσάι, καφές και ελαφρά εδέσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων