11/02/2023 14/02/2023 Στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Η κοπή της βασιλόπιτας επελέγη να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, καθότι οι περισσότεροι κάτοικοι της αυστραλιανής πρωτεύουσας, κατά κανόνα δημόσιοι υπάλληλοι, τον Ιανουάριο αξιοποιούν την περίοδο των διακοπών για να επισκέπτονται τις...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 1:28

Η κοπή της βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας

Διαδώστε:
Η κοπή της βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας

Στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Η κοπή της βασιλόπιτας επελέγη να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, καθότι οι περισσότεροι κάτοικοι της αυστραλιανής πρωτεύουσας, κατά κανόνα δημόσιοι υπάλληλοι, τον Ιανουάριο αξιοποιούν την περίοδο των διακοπών για να επισκέπτονται τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στη σεμνή εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός, Μόνιμος Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης κ. Ανδρέας Σάτσιας, η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας κ. Γεωργία Αλεξάνδρου και ο Πρόεδρος της Ενορίας και Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης.

Το φλουρί κέρδισε η κ. Άννα Καρκάζη, νεαρή ενορίτισσα της Ενορίας Αγίου Νικολάου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος, αφού μετέφερε στους παριστάμενους την αγάπη και πατρικές τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για το νέο έτος, παρότρυνε όλους να θέσουν ως σκοπό τους για το 2023 να καλλιεργήσουν στην καρδιά τους μια στενότερη σχέση με τον Χριστό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων