27/04/2022 27/04/2022 Μετά από δύο χρόνια περιορισμών και προφυλάξεων ένεκα της πανδημίας, κατά τη φετινή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα η Ενορία της Παναγίας Σουμελά στο East Keilor της Μελβούρνης πλημμύρισε και πάλι με πιστούς. O Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Κωνσταντίνος Αποστολέλλης, και οι ενορίτες τίμησαν με ευλάβεια τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και γιόρτασαν με προσμονή...
27 Απριλίου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 13:33

Η Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα στην Ενορία της Παναγίας Σουμελά East Keilor

Διαδώστε:
Η Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα στην Ενορία της Παναγίας Σουμελά East Keilor

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών και προφυλάξεων ένεκα της πανδημίας, κατά τη φετινή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα η Ενορία της Παναγίας Σουμελά στο East Keilor της Μελβούρνης πλημμύρισε και πάλι με πιστούς. O Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Κωνσταντίνος Αποστολέλλης, και οι ενορίτες τίμησαν με ευλάβεια τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και γιόρτασαν με προσμονή και αναστάσιμη χαρά το Άγιο Πάσχα.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαΐων, η εκκλησία στολίστηκε με κλαδιά φοίνικα, ενώ έλαμπε με τις νέες τοιχογραφίες. Την ημέρα αυτή, η Ενορία της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ – Κόουτ, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νέοι ψάλτες έψαλλαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά τους ύμνους του Νυμφίου και της Κασσιανής.

Η Ακολουθία του Ευχελαίου ήταν μια συγκινητική ακολουθία· ο λαός σκεφτόταν όλους όσους επλήγησαν από την πανδημία.

Η Ενορία πέρασε την υπόλοιπη εβδομάδα στοχαζόμενη στα Άγια Πάθη του Χριστού. Φθάνοντας στην Αγία και Μεγάλη Παρασκευή, ακούστηκαν τα Εγκώμια, ενώ με πομπή ο Επιτάφιος – στολισμένος από μικρούς και μεγάλους – περιφέρθηκε γύρω από την εκκλησία, με τους πιστούς να προσκυνούν με ευλάβεια και κατάνυξη.

Καθώς έφτασαν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, όλοι οι ενορίτες της Παναγίας Σουμελά, σαν μια εν Χριστώ οικογένεια, σήκωσαν ψηλά τις λαμπάδες τους και συνέψαλαν το «Χριστός Ανέστη», ενώ μέσα σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Ήταν μεγάλη ευλογία για όλους να νιώσουν την αδελφοσύνη και την αγάπη, όπου η Ενορία της Παναγίας Σουμελά στηρίζει όλα τα έργα της.

Όλοι μαζί, ο π. Κωνσταντίνος, η επιτροπή, η φιλόπτωχος, οι ψάλτες, οι εθελοντές, το σχολείο, ο λαός, μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να εργάζονται για την ευημερία της Ενορίας, ώστε να συνεχίσει ως πρότυπο επιτυχημένης και όμορφης ενορίας.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων