25/11/2019 25/11/2019 Χαρμόσυνη ατμόσφαιρα επικρατούσε το πρωί της Κυριακής, 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Λίβερπουλ του Σύδνεϋ. Εκατοντάδες πιστοί είχαν συρρεύσει από νωρίς, γεμίζοντας ασφυκτικά τον ιερό ναό, προκειμένου να καλωσορίσουν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ενορία τους. Κατά την άφιξή του, ο...
25 Νοεμβρίου, 2019 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2019 - 22:32

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπ. Αυστραλίας στην ενορία των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπ. Αυστραλίας στην ενορία των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Χαρμόσυνη ατμόσφαιρα επικρατούσε το πρωί της Κυριακής, 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Λίβερπουλ του Σύδνεϋ. Εκατοντάδες πιστοί είχαν συρρεύσει από νωρίς, γεμίζοντας ασφυκτικά τον ιερό ναό, προκειμένου να καλωσορίσουν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ενορία τους.

Κατά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος έγινε αποδέκτης εκδηλώσεων αγάπης και ενθουσιασμού. Πολλοί από τους πιστούς τον έραιναν με ροδοπέταλα και φώναζαν «Άξιος», ενώ πρωταγωνιστές στη θερμή αυτή υποδοχή ήταν τα παιδιά και οι νέοι της ενορίας. Από την πλευρά του, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, προσέφερε ως συμβολικό δώρο στον Αρχιεπίσκοπο μία αρχιερατική μίτρα.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του, τόσο προς τους ιερείς, όσο και προς τους ευσεβείς πιστούς της ενορίας, ανταποδίδοντας με πατρικά λόγια αγάπης.

Παρόντες στον κατάμεστο Ιερό Ναό ήταν, μεταξύ άλλων, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, και η σύζυγός του, Εμπορική Ακόλουθος, κ. Κάτια Γκίγκιζα, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Αντώνιος Κολιάδης, και ο πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας, κ. Γιάννης Ρεκουνιώτης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Πνευματικό – Εξομολόγο τον πατέρα Πρόχορο και σε Αναγνώστη τον νεαρό Δημήτριο Μπαρούτη. Για αμφότερους, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι διαθέτουν το ήθος και τα προσόντα, που είναι απαραίτητα για να ανταποκριθούν με συνέπεια στις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Απευθυνόμενος στον πατέρα Πρόχορο, τον παρότρυνε να αποδέχεται με αγάπη και με επιείκεια τα αμαρτήματα που θα του εξομολογούνται οι πιστοί. Στην πατρική συμβουλή του προς τον Αναγνώστη, Δημήτριο Μπαρούτη, σημείωσε ότι η ζωή του θα πρέπει να γίνει ένα βιβλίο που θα διαβάζεται από όλους τους ανθρώπους και θα τους οδηγεί στον Χριστό.

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, προβάλλοντας το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από το χρήμα και από τα υλικά αγαθά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύσσωμοι οι πιστοί και οι επίσημοι μετέβησαν στο χωλ της Ενορίας, όπου έλαβε χώρα εορταστική εκδήλωση. Τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο με ποιήματα και με τραγούδια, ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα της Ενορίας – Κοινότητας και του Λυκείου Ελληνίδων προσέφεραν όμορφο θέαμα στους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Μαζί με τον κ. Ρεκουνιώτη και τον πατέρα Πρόχορο, ο Σεβασμιώτατος έκοψε την τούρτα που ήταν αφιερωμένη στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, παρακάλεσε τους ενορίτες να μείνουν κοντά στον Χριστό και να τον αγαπούν με όλη τους την καρδιά. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «ο Χριστός είναι το πρόσωπο που μας ενώνει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων