05/12/2022 05/12/2022 Θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τον Πρόεδρο κ. Χάρη Δανάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, έτυχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά την πρώτη και ιστορικού χαρακτήρα επίσκεψή του στα γραφεία της Οργάνωσης. Η επίσκεψη, η οποία έγινε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, χαρακτηρίζεται ιστορική, καθότι...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 14:30

Ιστορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ

Διαδώστε:
Ιστορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ

Θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τον Πρόεδρο κ. Χάρη Δανάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, έτυχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά την πρώτη και ιστορικού χαρακτήρα επίσκεψή του στα γραφεία της Οργάνωσης.

Η επίσκεψη, η οποία έγινε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, χαρακτηρίζεται ιστορική, καθότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ στο Lakemba του Σύδνεϋ και παρακάθησε σε πανηγυρική συνεδρία με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τινικασβίλι και τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλα τα μέλη της Διοίκησης της Κοινότητας και να συζητήσουν, σε άριστο κλίμα, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, είχε και τη δυνατότητα να δει τα σχέδια των μελλοντικών εγκαταστάσεων της Κοινότητας και να ευχηθεί στον Πρόεδρο και στα μέλη ταχεία ολοκλήρωση και ευόδωση των εργασιών.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, εκφράστηκε η κοινή βούληση των μερών για ομόνοια, ενότητα και συνεργασία, στοιχεία τα οποία εξασφαλίζουν τις προοπτικές για ένα ελπιδοφόρο και ευοίωνο μέλλον, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αυστραλίας Μακάριος εγκαινίασε το ναό του Αγ. Ανδρέα στη Μελβούρνη (ΦΩΤΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων