02/01/2022 02/01/2022 Εορτάστηκε η πρώτη του νέου έτους και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ. Επίκεντρο των εόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερό Ναός του Αγίου Βασιλείου, στο προάστιο Brunswick της Μελβούρνης, όπου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ. Εκκλησιάστηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 13:49

Κερασούντος Ευμένιος: “Ο Χριστός δεν θέλει πολλά, παρά να τον έχουμε στην καρδιά μας”

Διαδώστε:
Κερασούντος Ευμένιος: “Ο Χριστός δεν θέλει πολλά, παρά να τον έχουμε στην καρδιά μας”

Εορτάστηκε η πρώτη του νέου έτους και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ. Επίκεντρο των εόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερό Ναός του Αγίου Βασιλείου, στο προάστιο Brunswick της Μελβούρνης, όπου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ.

Εκκλησιάστηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, μαζί με τη μητέρα και τα παιδιά του, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού μετέφερε στους πιστούς τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχήθηκε με τη σειρά του το 2022 να είναι Σωτήριο για όλους και να τους φέρει στιγμές αγάπης, συμφιλίωσης και φιλανθρωπίας. «Η κάθε ημέρα που θα ξημερώνει φέτος να είναι μία μέρα πιο κοντά στον Χριστό», τόνισε στο μήνυμά του, επισημαίνοντας πως ο Χριστός δε θέλει πολλά, παρά την αντίθεση εντύπωση που υπάρχει και ίσως γι’ αυτό οι άνθρωποι μένουν μακριά Του. «Απλώς να Τον έχουμε στην καρδιά μας και να Τον κουβαλάμε μαζί μας», προσέθεσε, εξηγώντας ότι, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον Χριστό, κάθε άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις ανατροπές που προκύπτουν στη ζωή του.

Μετά από τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Κερασούντος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Ενορίας, με τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί να είναι ο υιός του Γενικού Προξένου, Στέλιος.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων