11/01/2023 11/01/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου 2023. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοποθεσία Matilda Bay Reserve στο Crawley, απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας....
11 Ιανουαρίου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 17:22

Κυριακή μετά τα Φώτα στην Πέρθη

Διαδώστε:
Κυριακή μετά τα Φώτα στην Πέρθη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου 2023.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοποθεσία Matilda Bay Reserve στο Crawley, απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. Πρόκειται για μια ιδανική τοποθεσία για τους ετήσιους εορτασμούς των Θεοφανείων, καθώς έχει εντυπωσιακή θέα στον ποταμό Swan της Πέρθης.

Περίπου 500 πιστοί συμμετείχαν στη φετινή τελετή, μεταξύ των οποίων η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Γερουσιαστής κ. Dean Smith, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας κ. Παύλος Άφκος, Paul Afkos, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης. Και οι τέσσερις αξιωματούχοι απηύθυναν από έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση της ομογένειας στη διοργάνωση της φετινής τελετής, που περιλάμβανε και διάθεση φαγητών. Περίπου 60 εθελοντές από όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης συνέδραμαν σε αυτό το σκοπό και συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του ποταμού Swan, ο έφηβος Harrison (Χαράλαμπος) Webster ήταν αυτός που τον έπιασε πρώτος ανάμεσα σε 20 άλλους κολυμβητές. Στον Harrison δόθηκε ένας χρυσός σταυρός, δωρεά της οικογένειας Γκόγκου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, στο τέλος του επίσημου μέρους της τελετής, απευθύνθηκε εν συντομία στους παριστάμενους, μεταφέροντας σε όλους την πατρική αγάπη και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, και ευχαριστώντας θερμά όλους τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον π. Ελευθέριο Γεροβασίλη και την κ. Έβελυν Παλάση που, υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Κυανέων, εργάστηκαν άοκνα για να εξασφαλίσουν ότι όλα ήταν έτοιμα για την ημέρα.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους 20 κολυμβητές, τούς τόνισε: «Μόνο ένα άτομο μπορεί να ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό από τα νερά, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι κάθε άτομο που θα κολυμπήσει για τον Σταυρό φέτος θα λάβει μια ιδιαίτερη ευλογία από ο Κύριο».

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων