08/03/2023 08/03/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο...
08 Μαρτίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 17:39

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τη σύνδεση μεταξύ της χρήσης εικόνων στην Ορθόδοξη χριστιανική λατρεία με την πίστη μας στην Ενσάρκωση του Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού και κατόπιν αναγνώστηκαν αποσπάσματα του Συνοδικού Τόμου της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε στους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο και σωτήριο του υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων