21/03/2023 21/03/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος μετέβη στο προάστιο Dianella της Πέρθης την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023, και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς και εξήγησε τους λόγους που η Εκκλησία μας...
21 Μαρτίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 19:45

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Πέρθη

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Πέρθη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος μετέβη στο προάστιο Dianella της Πέρθης την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023, και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς και εξήγησε τους λόγους που η Εκκλησία μας όρισε να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως Τιμίου Σταυρού μετά των Τιμίων Ήλων από την Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, το οποίο τιμάται στις 6 Μαρτίου εκάστου έτους.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κυανέων έκανε σύντομη αναφορά στη θεολογία του Σταυρού, εστιάζοντας στην άνευ όρων αγάπη και τη θυσία του Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό και ευχήθηκε σε όλους να λάβουν άνωθεν δύναμη για το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων