14/06/2021 14/06/2021 Το Χόμπαρτ της Τασμανίας επισκέφθηκε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος την Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Βασίλειος Βέρδος. Επρόκειτο για την τελευταία φορά που λειτούργησε στην...
14 Ιουνίου, 2021 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 10:39

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Τασμανία

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Τασμανία

Το Χόμπαρτ της Τασμανίας επισκέφθηκε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος την Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Βασίλειος Βέρδος.

Επρόκειτο για την τελευταία φορά που λειτούργησε στην Αυστραλία ο π. Βασίλειος, καθώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να επανενωθεί με την οικογένειά του.

Ο π. Πρόχορος εκφώνησε κήρυγμα, κατά το οποίο μίλησε στο εκκλησίασμα καταρχάς για την Α’ Οικουμενική Σύνοδο, που έλαβε χώρα στη Νίκαια, εξηγώντας ότι συμμετείχαν 318 Πατέρες, ανάμεσά τους ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Σπυρίδωνας, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην αίρεση του αρειανισμού που αμφισβητούσε τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της υπεράσπισης της πίστης μας από τις σύγχρονες αιρέσεις και της διατήρησης της αφοσίωσής μας στον Θεό και στην Εκκλησία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενορία της Αγίας Τριάδος στην Τασμανία. Επιπλέον, του ευχήθηκε ολοκαρδίως να έχει ό,τι καλύτερο στη ζωή του, ενώ τον παρότρυνε να προσεύχεται για τους όμορφους ανθρώπους της Τασμανίας, όσο και για τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο που τον είχε χειροτονήσει και τοποθετήσει στην ενορία της πρωτεύουσας του νησιού.

Περαιτέρω, ο π. Πρόχορος μίλησε στους πιστούς για τον σημαίνοντα ρόλο του ιερέως, ενώ ανακοίνωσε ότι, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, τον π. Βασίλειο θα διαδεχθεί ο π. Δημήτριος Κάτσης. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους ομογενείς της Τασμανίας την επόμενη εβδομάδα, κατά τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, να προσέλθουν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος και να καλωσορίσουν τον νέο ιερέα και την πρεσβυτέρα του στην Τασμανία.

Ο π. Βασίλειος, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας που τον χειροτόνησε και τον τοποθέτησε στην Τασμανία, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και στον Πανοσιολογιώτατο π. Πρόχορο για όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, προκειμένου να φέρει σε επαφή το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Τασμανίας με της υπόλοιπης Αρχιεπισκοπής. Επιπλέον, ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έχει δεχθεί.

Ακολούθως, παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα της εκκλησίας, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους πιστούς να ευχηθούν στον π. Βασίλειο.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων