04/04/2023 04/04/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης διοργάνωσε την Ημέρα Πασχαλινών Δραστηριοτήτων, το περασμένο Σάββατο, 1 Απριλίου 2023. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κυριακός και μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, προτού απευθύνει χαιρετισμό προς...
04 Απριλίου, 2023 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 15:16

Μεγάλη επιτυχία της Ημέρας Πασχαλινών Δραστηριοτήτων στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Μεγάλη επιτυχία της Ημέρας Πασχαλινών Δραστηριοτήτων στη Μελβούρνη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης διοργάνωσε την Ημέρα Πασχαλινών Δραστηριοτήτων, το περασμένο Σάββατο, 1 Απριλίου 2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κυριακός και μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, προτού απευθύνει χαιρετισμό προς τους εθελοντές και τα παιδιά. Παρέστη, επίσης, ο π. Παναγιώτης Ζουμπούλης, εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Αρχαγγέλων στο προάστιο Parkdale, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.

Η εκδήλωση, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία, ήταν η πρώτη που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων.

Περίπου 100 παιδιά, ηλικίας 3 έως 12 ετών, συμμετείχαν σε οκτώ δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: πλέξιμο σταυρού με φύλλα φοίνικα, ψήσιμο κουλουριών, βάψιμο κόκκινο αυγών, ανθοστολισμός της εικόνας του Νυμφίου, διακόσμηση λαμπάδας, κ.ά.

Κάθε δραστηριότητα ανέδειξε ένα σημαντικό στοιχείο της Ορθόδοξης παράδοσης της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Παράλληλα, τα παιδιά πέρασαν διασκεδαστικά τον χρόνο τους συμμετέχοντας στις πλούσιες σε συγκινήσεις δραστηριότητες, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν με περηφάνια τις δημιουργίες τους με τους γονείς τους.

Συμπερασματικά, η ημέρα πασχαλινών δραστηριοτήτων αποτέλεσε έναν πολύ καλό τρόπο ώστε να έρθουν κοντά τα παιδιά της ελληνικής ομογένειας και να έρθουν σε επαφή με τις ορθόδοξες παραδόσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων