02/02/2023 02/02/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη, στο Πρέστον της Μελβούρνης. Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος πλαισιωνόταν από ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote, στο τέλος του Αγιασμού μίλησε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 9:25

Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη, στο Πρέστον της Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος πλαισιωνόταν από ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote, στο τέλος του Αγιασμού μίλησε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου, καθώς και στα παρευρισκόμενα μέλη των οικογενειών των παιδιών. Αφού τούς διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, καλωσόρισε όλα τα παιδιά και με ιδιαίτερη θέρμη τούς καινούργιους μαθητές που φέτος προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη.

Επίσης, ο Επίσκοπος Κερασούντος παρότρυνε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να καταβάλουν και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για να προοδεύσουν, έχοντας κατά νου ότι η επιτυχία μετριέται όχι μόνο με τα κατορθώματα, αλλά και με τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουμε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος στα θρανία του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη θα κάθονται 327 μαθητές και μαθήτριες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από το 2008.

Αναφερόμενος σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος υπενθύμισε την καταλυτική υποστήριξη που παρείχε στο σχολείο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος και η τοπική Εκκλησία, ενώ παράλληλα αναγνώρισε την αφοσίωση με την οποία εργάζονται το διοικητικό συμβούλιο, η διεύθυνση του σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς επίσης οι μαθητές και οι οικογένειές τους. «Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι και συνεργαζόμαστε μοιραζόμενοι το ίδιο όραμα, τότε και μόνο τότε γίνεται το θαύμα», υπογράμμισε καταληκτικά.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων