02/04/2023 02/04/2023 Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο προάστιο East Keilor της Μελβούρνης. Μετά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο προάστιο Thomastown, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο...
02 Απριλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 9:32

Mελβούρνη: Ακάθιστος Ύμνος και Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαδώστε:
Mελβούρνη: Ακάθιστος Ύμνος και Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο προάστιο East Keilor της Μελβούρνης.

Μετά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο προάστιο Thomastown, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλαν οι διευθυντές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, μαζί με τους καθηγητές αλλά και μαθητές.

Στις σύντομες ομιλίες του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλάβεια που έχει κάθε πιστός προς την Παναγία μας. Όμως, παρατήρησε ότι πολλές φορές δείχνουμε την αγάπη και την ευλάβειά μας λανθασμένα, δηλαδή με εξωτερικές συμπεριφορές και ανούσιες πράξεις. «Η Παναγία είναι δώρο για εμάς», επισήμανε, επισημαίνοντας ότι δεν έχει σημασία να λέμε ή να δείχνουμε ότι τη σεβόμαστε, αλλά πρωτίστως να τη μιμούμαστε. «Είναι το πρόσωπο το οποίο μάς υποδεικνύει με την ζωή της πώς να εφαρμόσουμε το ιερό Ευαγγέλιο στις ζωές μας», προσέθεσε, «το πρόσωπο που μας δείχνει τις αρετές που σώζουν».

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, και στις δύο ενορίες, διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων