11/02/2023 11/02/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ελληνορθόδοξο Ναό στο προάστιο Τέμπλστοου της Μελβούρνης. Ανήμερα της εορτής, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μελβούρνη, ο οποίος προεξήρχε και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριάκος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις εγκάρδιες...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 15:13

Μελβούρνη: Η Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Τέμπλστοου

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Η Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Τέμπλστοου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ελληνορθόδοξο Ναό στο προάστιο Τέμπλστοου της Μελβούρνης.

Ανήμερα της εορτής, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μελβούρνη, ο οποίος προεξήρχε και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριάκος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, καθώς και την ειλικρινή λύπη του που δεν κατάφερε να είναι παραστεί και να χοροστατήσει στις ιερές Ακολουθίες, συνεορτάζοντας με τους πιστούς της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους.

Σημειώνεται ότι μετά τις ιερές Ακολουθίες παρατέθηκαν εόρτια γεύματα, όπου παρακάθησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως και Μαγνησίας, μαζί με τον ιερό Κλήρο και τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν.

Παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μελβούρνης.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων